Chp Balıkesir Milletvekili Tüm:

Chp Balıkesir Milletvekili Tüm:
"(Gönen ve Susuluk çaylarını kirleten ne kadar tesis varsa ciddi anlamla denetlensin ve gerekli yaptırımlar bir an önce uygulansın"

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Gönen ve Susurluk çaylarındaki kirliğe dikkati çekerek, hükümetten çayları kirleten tesislerin denetlenmesini ve gerekli yaptırımların uygulanmasını istedi.

Tüm, partisinin Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın ve Namık Havutça ile Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Kazdağları ve Madra Dağı gibi Balıkesir'in doğal güzelliklerine rant uğruna göz diken AK Parti'nin ildeki çaylara kimyasal atıkların dökülmesine göz yumduğunu öne süren Tüm, Gönen çayında kimyasal atık ve ağır metal kirliliğinin insan ve canlı sağlığı açısından çok ciddi boyutlara ulaştığını, ancak hükümetin önlem almadığını savundu.

Bölgede kanser teşhisi konulan hasta sayısının arttığını ifade eden Tüm, hükümeti sorumluluklarının gereğini yapması gerektiğini söyledi.

Susurluk Çayı'nın da alarm verdiğini belirten Tüm, "Bu çayları kirleten ne kadar tesis varsa ciddi anlamla denetlensin ve gerekli yaptırımlar bir an önce uygulansın. Aksi halde, bu zehirlerden doğacak her türlü olumsuzluktan, hastalıktan ve olası can kayıplarından AKP iktidarı sorumlu olacaktır." diye konuştu.

Havutça ise Gönen Çayı'ndan aldıkları su dolu pet şişeyi basın mensuplarına göstererek, suyu Başbakan Binali Yıldırım'a vereceklerini bildirdi.

Akın da Gönen Çayı'ndaki ölümlerin insan ölümlerine yol açacak boyutlara ulaştığını vurgulayarak, insanların ölmesine veya zarar görmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.