Chp Balıkesir Milletvekili Tüm:

Chp Balıkesir Milletvekili Tüm:
"Bir ülkede ormanları korumadan sorumlu bakan, ormanları peşkeş çekiyorsa her şey bitmiş demektir"

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Bir ülkede ormanları korumadan sorumlu bakan, ormanları peşkeş çekiyorsa her şey bitmiş demektir." dedi.

Tüm, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, iktidarın TBMM Çevre Komisyonuna sunduğu Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı'yla koruma alanlarını ranta açacağını öne sürdü.

Tasarının "yatırım, kalkınma, üstün kamu yararı" gibi kelimelerle süslendiğini, ormanların maden lobilerine peşkeş çekildiğini iddia eden Tüm, "İktidara 'tasarıyı geri çekin. Gerçek anlamda doğayı koruyan tasarı üzerinde çalışalım' dedik. Bakan bizi yalanladı, hiçbir koruma alanında santral yapmaya izin vermediğini söyledi. Balıkesir'de, Havran’da, Kazdağları'nda maden şirketlerine onay verildiğini biliyoruz. Bir ülkede ormanları korumadan sorumlu bakan, ormanları peşkeş çekiyorsa her şey bitmiş demektir." dedi.

Kazdağları'nın vahşi madencilik, barajlar, termik santraller, çarpık ve yoğun yapılaşma tehdidi altında olduğunu savunan Tüm, mahkeme kararlarına rağmen Kazdağları'nda maden aramaya devam eden 8 şirket ile bölgede 10'u proje, 2'si inşaat, 3'ü de faal durumdaki toplam 15 termik santralin ekosistemi tehdit ettiğini iddia etti.

CHP'li Tüm, dünyanın en güzel oksijen deposu niteliğini taşıyan Kazdağları'nda doğanın katledildiğini, madenlerde kullanılan siyanür neticesinde yüzlerce insanın da kanser hastalığına yakalandığını öne sürdü.

Mehmet Tüm, açıklamalarının ardından bir soru üzerine, seçim barajına ilişkin tartışmaların MHP'yi baraja takılmaktan kurtarmak amacını taşıdığını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.