CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:
"Özel istihdam büroları çağdaş köle pazarlarıdır. Özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi uygulaması ise insan ticaretidir"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "özel istihdam bürolarının, çağdaş köle pazarları; bu bürolar aracılığıyla geçici iş ilişkisi uygulamasının ise insan ticareti olduğunu" savundu.

Sarıbal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, özel istihdam büroları kurulmasına ilişkin kanunun kabul edildiğini anımsattı.

Sarıbal, 20. yüzyılda başlayan kiralık işçi uygulamasının, güvencesiz çalışma biçiminin en önemli ayağı olduğunu savundu. Dünyada 40 milyon kişinin kiralık işçi olarak bu bürolardan elde edildiğini, yüzde 52'sinin 3 aydan daha az çalıştığını ifade eden Sarıbal, bu sistemin, insan kıyımı, insan ticareti, insanın itibarsızlaştırılması üzerine kurulduğunu öne sürdü.

"Türkiye'de kiralık işçiliğin, köle işçiliğin, çağdaş köle uygulamasının gündeme gelmesinin AK Parti dönemine denk geldiğini" iddia eden Sarıbal, özel istihdam bürolarının "insan tacirliği yaptığını, özel istihdam bürolarının çağdaş köle pazarları olduğunu" söyledi. Sarıbal, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi uygulamasının ise "insan ticareti" olduğunu belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.