Chp Bursa Milletvekili Sarıbal:

Chp Bursa Milletvekili Sarıbal:
"Referandumda 'evet' çıkması halinde yoksul emekçilere, aydınlara, ötekileştirilmiş kesimlere daha ağır bedel ödetilecektir"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Referandumda 'evet' çıkması halinde yoksul emekçilere, aydınlara, ötekileştirilmiş kesimlere daha ağır bedel ödetilecektir." iddiasında bulundu.

Sarıbal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hükümetinin tüm düzenlemelerde dini referansları ön plana çıkardığını, laikliği temel çatışma alanı haline getirdiğini öne sürdü.

İktidarın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL ilan ettiğini ve yönetimi KHK'larla sürdürdüğünü belirten Sarıbal, "Olağan dönemde yapamadıklarını OHAL'in arkasına sığınarak yapan AKP rejimi iktidarını sürdürebilmek için ülkeyi kutuplaşma, dağılma ve çöküş sürecine sokmuştur." dedi.

Tarımın çok uluslu şirketlere devredildiğini, çiftçilerin üretemez, ürettiğini ise satamaz hale getirilerek yoksullaştırıldığını savunan Sarıbal, şöyle devam etti:

"AKP faşizmine karşı ilericiler, devrimciler, laikler, Atatürkçüler ve gerçek milliyetçiler el ele verip antifaşist cephe oluşturarak mücadele etmezsek bu karanlık bizi boğacaktır. Faşizme teslim olmayanlar, 'hayır' diyebilenler bu karanlığı yırtmayı başarabilirler. Referandumda 'evet' çıkması halinde yoksul emekçilere, aydınlara, ötekileştirilmiş kesimlere daha ağır bedel ödetilecektir. Bundan sonra çıkarılacak KHK'larla yeni kıyımlar, sürgünler devam edecektir. Bu nedenle ülkemizi tek kişinin egemenliğine teslim etmemek için 'hayır' demeliyiz."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.