Chp Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:
"Hükümetin Meclise sunduğu İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı, binlerce kamu emekçisinin iş güvencesini ortadan kaldıracak. Tasarının bu şekliyle yasalaşmaması için emekçilerle birlikte mücadele edeceğiz"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Hükümetin Meclise sunduğu İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı, binlerce kamu emekçisinin iş güvencesini ortadan kaldıracak. Tasarının bu şekliyle yasalaşmaması için emekçilerle birlikte mücadele edeceğiz." ifadesini kullandı.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'yla binlerce kamu personelinin iş güvencesinin ortadan kaldırılarak işten atılmaları için hazırlık yapıldığını iddia etti.

"Hükümetin Meclise sunduğu İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı, binlerce kamu emekçisinin iş güvencesini ortadan kaldıracak." değerlendirmesinde bulunan Ağbaba, tasarının emekçilerin işten atılmalarını kolaylaştırmayı hedeflediğini savundu.

Ağbaba, Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü, BOTAŞ, Sümer AŞ, Şeker AŞ, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, TEMSAN ve bazı kamu iktisadi teşekkülleri ile Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığının portföyündeki bazı kuruluşlarda çalışan yaklaşık 7 bin "kapsam dışı personelin" yargı karşısında kamu personeli sıfatlarının kanun tasarısıyla kaldırılacağını ileri sürdü.

İdare Mahkemeleri ve Danıştayda görülen davalara artık iş mahkemelerinin bakacağına dikkati çeken Ağbaba, değişiklikle binlerce kamu personelinin tazminatlarının verilip, işten çıkarılmasının hedeflendiğini yineledi.

Tasarının Varlık Fonu’nun isteğiyle hazırlandığına değinen Ağbaba, şöyle devam etti:

"İlk günden itibaren Varlık Fonu’nun çalışma hayatında yaratacağı olumsuzlukları sıralamıştık. Varlık Fonu eliyle emekçilerin sendikal haklarına, örgütlenme haklarına yeni ve güçlü bir saldırının daha başlayacağını belirtmiştik. Gelinen noktada sinsice planlarla bunu hayata geçirmek istedikleri görülüyor. Varlık Fonu binlerce emekçinin aşına ekmeğine göz koymuştur."

Ağbaba, emekçiden alınan vergilerle, kesintilerle kurulan İşsizlik Sigortası Fonu'na bile göz koyulduğunu savunarak, "İşsizlik sigortası Fonu’ndan aldıkları paraların 3. Havalimanı, 3. Köprü, Kanal İstanbul gibi projelere aktarıldığı belirtiliyor. Bunun adı yağmadır, talandır. Özelleştirecek bir şey kalmayınca, kamu personellerini işten çıkarıp tasarruf yapmak istiyorlar. İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı’nın bu şekliyle yasalaşmaması için emekçilerle birlikte mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.