Chp Genel Başkan Yardımcısı Altıok: Chp Haklının Yanında Olmaya Devam Edecektir

Chp Genel Başkan Yardımcısı Altıok: Chp Haklının Yanında Olmaya Devam Edecektir
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "CHP nasıl ki daha önce yanlışları söylediyse şimdi de her zaman olduğu gibi haklının, özgürlüğü kısıtlananın yanında olmaya devam edecektir." dedi

HATAY (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "CHP nasıl ki daha önce yanlışları söylediyse şimdi de her zaman olduğu gibi haklının, özgürlüğü kısıtlananın yanında olmaya devam edecektir" dedi.

Altıok, partisinin Hatay İl Teşkilatı'nda yaptığı açıklamada, her zaman haklının yanında olduklarını ve olmaya devam edeceğini söyledi.

Konuşmasında hükümeti eleştiren Altıok, "CHP nasıl ki daha önce yanlışları söylediyse şimdi de her zaman olduğu gibi haklının, özgürlüğü kısıtlananın yanında olmaya devam edecektir. Barış için imza veren 44 akademisyenin bu gerekçelerle açığa alınması, 11 bin 228 öğretmenin OHAL öncesi dönemdeki sendikal tutumları gerekçe gösterilerek açığa alınması olabilecek en büyük yanlışlardan bir tanesi." ifadelerini kullandı.

Altıok, eğitim sisteminin olumsuz yönde değiştirilmek istendiğini öne sürerek, "Oysa, olması gereken şey laik ve demokratik bir eğitimle akıl, bilim yolundan yürüyerek gerçek, bağımsız bir yargıyla eğer terörle münasebeti tespit edilen hangi toplum kesiminden birey varsa onu yargı önünde soruşturmayla, delillerle, kanıtlarla tespit ettikten sonra yargılamaktır. İnsan hakları çerçevesinde gerekli ve geçerli olan da budur." diye konuştu.

Altıok, CHP'nin bu konudaki net tavrını sürdürmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.