CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:
"Biz, terör nereden gelirse gelsin tümünü lanetliyoruz. Terörün bir insanlık suçu ve hiçbir şekilde sonuç alınamayacak bir olay olduğunu çok net bir şekilde biliyoruz”

MUĞLA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, terör nereden gelirse gelsin tümünü lanetlediklerini belirterek, "Terörün bir insanlık suçu ve hiçbir şekilde sonuç alınamayacak bir olay olduğunu çok net bir şekilde biliyoruz" dedi.
Bingöl, partisinin Muğla İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2002 seçimlerinde AK Parti tek başına iktidar olduğundan bu yana CHP olarak net bir duruş sergilediklerini, ülke için her iyi girişimin yanında olduklarını ifade etti.
Vatandaşların rahatı ve huzuru için yapılabilecek ne varsa sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Bingöl, şöyle konuştu:
"Biz, terör nereden gelirse gelsin tümünü lanetliyoruz. Terörün bir insanlık suçu ve hiçbir şekilde sonuç alınamayacak bir olay olduğunu çok net bir şekilde biliyoruz. Bugün içimiz acıyor. İnanın bazen kelimeleri sarf etmekte güçlük çekiyoruz. Ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun bir şehit cenazesi kalktığında kendi evladımızmış gibi kendi yakınımızmış gibi içimiz acıyor ve bunun acısını yüreğimizde hissediyoruz."
CHP'nin tüm vatandaşları ayrımsız kucaklayan, kardeşlik duygularını birinci derece önemseyen bir duruş sergilediğine işaret eden Bingöl, birliği tesis eden bir Türkiye yaratmanın kavgasını vereceklerini söyledi.
Bingöl, 7 Haziran seçimlerine de değinerek, Bingöl, şöyle konuştu:"Seçmen 7 Haziran'da 13 yıl iktidar olan AKP'nin sonunu hazırlayan bir durum sergilemişti. Ama ne yazık ki bazı siyasi partiler bunu algılayamadı ve kavrayamadı ya da bilinçli olarak iktidara payandalık yapmak adına farklı bir anlayışla söylem geliştirdiler. Eğer 7 Haziran seçimleri CHP gibi doğru okunsaydı Türkiye'ye karşı olan sorumluluğun gereğini diğer siyasi partiler de yerine getirmiş olsalardı, inanın bugün AKP olmazdı."
Kardeşliği muhafaza ederek Türkiye'nin bölünmesini önlemek adına ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getiren Bingöl, "Kalpaklı kuvayımilliyeciler Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini attılar. Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, sosyal devlet olmasının temel taşları o kuvvacı anlayıştır. Şimdi yeniden, CHP'lilerin ve ülkesini sevenlerin kalpaksız kuvayımilliyeci anlayışıyla Türkiye'yi onurlu, güvenilir, yaşanabilir, itibarlı hale dönüştüreceğiz. Bu bizim birinci görevimiz" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.