Chp Genel Başkan Yardımcısı Budak:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Budak:
"Turizmde gerileyen fiyatlara rağmen, toparlanma zayıf. Avrupa pazarına odaklanılması gerekiyor. Sezonun başlamasına rağmen özellikle kaybın sürdüğü Avrupa pazarında etkin bir imaj kampanyasının yürütülmemesi büyük bir eksiklik"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Turizmde gerileyen fiyatlara rağmen, toparlanma zayıf. Avrupa pazarına odaklanılması gerekiyor. Sezonun başlamasına rağmen, özellikle kaybın sürdüğü Avrupa pazarında etkin bir imaj kampanyasının yürütülmemesi büyük bir eksiklik." değerlendirmesini yaptı.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'ye Ocak-Nisan döneminde gelen yabancı turist sayısında, 2016'ya göre, 56 bin 114 kişiyle yüzde 1'lik artış olduğunu belirtti.

Turizmde son iki yılda neredeyse ilk kez bir artış olmasına rağmen, fiyatlarda düşüş gerçekleştiğine dikkati çeken Budak, 700 doların altına inen fiyatlarla, turizmcilerin, turizm emekçilerinin kazanımda bulunmasının, geçen yılın kayıplarını telafi etmesinin mümkün olmadığını savundu.

Turizm rakamlarındaki toparlanmanın ağırlıklı olarak Rusya'dan gelen turistlerle sağlandığını, Avrupa pazarındaki kaybın devam ettiğini ileri süren Budak, ilk 4 ayda Rusya'dan gelen turist sayısında 200 bin kişilik artış görüldüğünü, Avrupa pazarındaki toplam kaybın ise yüzde 20 düzeyinde gerçekleştiğini ifade etti. Turizmde, Almanya'dan yüzde 22, Hollanda'dan yüzde 25, Finlandiya'dan ise yüzde 46'lık kaybın söz konusu olduğunu vurgulayan Budak, şunları kaydetti:

"Turizmde gerileyen fiyatlara rağmen, toparlanma zayıf. Avrupa pazarına odaklanılması gerekiyor. Sezonun başlamasına rağmen, özellikle kaybın sürdüğü Avrupa pazarında etkin bir imaj kampanyasının yürütülmemesi büyük bir eksiklik. Sadece Rusya pazarıyla turizm bağlı sektörler, borç batağından kurtulamaz. Bir an önce Avrupa Birliği ile ilişkilerin yeniden rayına oturtulması, Avrupa'nın etkin televizyon kanallarında imaj kampanyaları yürütülmesi, gelecek turistlere esnaf alışverişlerinde kullanılmak üzere 20-30 Euro'luk alışveriş çekleri verilmesi, alkollü içecekler üzerindeki vergilerin indirilmesi ve diğer desteklerin verilmesi gerekiyor."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.