Chp Genel Başkan Yardımcısı Budak:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Budak:
"Adaletin zayıfladığı, çöktüğü bir ülkenin güçlü olması, geleceğe güvenle yürümesi söz konusu olamaz. Adalet yürüyüşü, milleti demokrasi ve adalet için ayağa kaldırmıştı, şimdi Adalet Kurultayı ile bunu bir adım daha ileri noktaya taşıyacağız"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Adaletin zayıfladığı, çöktüğü bir ülkenin güçlü olması, geleceğe güvenle yürümesi söz konusu olamaz. Adalet yürüyüşü, milleti demokrasi ve adalet için ayağa kaldırmıştı, şimdi Adalet Kurultayı ile bunu bir adım daha ileri noktaya taşıyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale'de 26-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek "Adalet Kurultayı"nda, "mahkemede, devlette, geçimde, seçimde, inançta, eğitimde, yaşamda ve medyada adalet" ana başlıkları altında yaşanan sıkıntıların konuşulacağını bildirdi.

AK Parti hükümetlerinin 15 yıllık uygulamaları sonucunda sadece adalet sisteminde değil, eğitim, sınav, kamuya personel alımı, kamu hizmetlerinin sunumu gibi pek çok alanda adaletsizlikler yaşandığını savunan Budak, şunları ifade etti:

"Adalet yürüyüşü, ülkedeki adalet sorunundan kaynaklanmış haklı bir tepkiydi. Çünkü ülkede adalet yok. Toplumun geniş kesimleri mağdur ve kendini güvende hissetmiyor. Bugün adalete ihtiyaç duymayan tek kesim AKP iktidarı ve yandaşları. Adaletin zayıfladığı, çöktüğü bir ülkenin güçlü olması, geleceğe güvenle yürümesi söz konusu olamaz. Öncelikle adaletin evrensel standartlarda egemen olması gerekiyor. Adalet yürüyüşü, milleti demokrasi ve adalet için ayağa kaldırmıştı, şimdi Adalet Kurultayı ile bunu bir adım daha ileri noktaya taşıyacağız."

Budak, demokrasinin ve hukuk devletinin egemen olduğu sistemde, kumpasın ve pusunun olamayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'de herkes tedirgin. Muhalefete cezaevi tehdidiyle gözdağı verilmeye çalışıldığı bir yerde kimse güvende olamaz. Millet adalet arıyor. İşçisi, köylüsü, esnafı, tüccarı, öğretmeni, mühendisi, emeklisi, işsizi, taşeronu, üniversite öğrencisi, ÖSYM'nin mağdur ettiği gençler adalet arıyor. Herkesin tek dileği adalet ve huzur. Adalet bir lütuf değil haktır."

Adalet Kurultayının, adalet talebine güç, ses katmak isteyen herkese açık olduğunu belirten Budak, şunları kaydetti:

"Herkes için adalet arıyoruz. Adaleti katledenler, bu sesi duyuncaya kadar, adalet egemen oluncaya kadar da arayışımızı, mücadelemiz sürecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.