Chp Genel Başkan Yardımcısı Budak:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Budak:
"TMMOB ve bağlı odalarına yönelik baskılara son verilmeli, bakanlık müfettişleri derhal geri çekilmeli ve hukuksuz yargılamalar sonlandırılmalıdır"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "TMMOB ve bağlı odalarına yönelik baskılara son verilmeli, bakanlık müfettişleri derhal geri çekilmeli ve hukuksuz yargılamalar sonlandırılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ali Uğurlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldiğini belirtti.

AK Parti hükümetlerinin uzun süredir TMMOB ve bağlı odaları hedef tahtasına koyduğunu, Kimya Mühendisleri Odası yönetiminin görevden alınması için açılan davanın da bu sürecin bir parçası olduğunu ileri süren Budak, 12 Eylül darbesi döneminde çıkarılan bir düzenlemeyi bahane ederek odalarda denetim yapma girişiminin ise anayasaya aykırı olduğunu vurguladı.

Anayasanın meslek odalarının denetim esaslarının kanunla belirlenmesini öngördüğünü aktaran Budak, şu ifadeleri kullandı:

"Ama AKP iktidarı, anayasa hükmünü yok sayarak, darbecilerin mevzuatının arkasına saklanarak, Bakanlar Kurulu kararıyla odalara müfettiş göndermeye kalkıyor. Bu durum anayasaya aykırıdır. Bu aykırılık Danıştay Başsavcılığı tarafından da tespit edilmiştir. Danıştay Başsavcılığı, Danıştay 8. Dairesinde görüşülen bir davada, darbecilerin getirdiği düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini söylüyor. Ama AKP iktidarı bunu görmüyor, görmek istemiyor. TMMOB ve bağlı odalarına yönelik baskılara son verilmeli, bakanlık müfettişleri derhal geri çekilmeli ve hukuksuz yargılamalar sonlandırılmalıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.