Chp Genel Başkan Yardımcısı Budak:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Budak:
"Türkiye'de bugün OHAL hukuksuzluğu içinde adalet işlemiyor, hukuk rafa kalkmış durumda. AKP bu ortamdan yararlanarak tüm sivil toplumu, meslek odalarını kafasına göre dizayn etmeye çalışıyor. Devlet gücüyle meslek odaları üzerinde ağır baskı oluşturuluyo

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Türkiye'de bugün OHAL hukuksuzluğu içinde adalet işlemiyor, hukuk rafa kalkmış durumda. AKP bu ortamdan yararlanarak tüm sivil toplumu, meslek odalarını kafasına göre dizayn etmeye çalışıyor. Devlet gücüyle meslek odaları üzerinde ağır baskı oluşturuluyor, seçimlere müdahale ediliyor." görüşünü savundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına yönelik müdahalelerinin sistematik hale geldiğini, Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun da bu kapsamda mahkeme kararıyla görevden alındığını savundu.

İktidarın, anayasa hükmünü yok sayarak, darbecilerin mevzuatının arkasına saklanarak, Bakanlar Kurulu kararıyla odalara müfettiş gönderdiğini öne süren Budak, "Bu durum Anayasa'nın 135’nci maddesine aykırıdır. Bu aykırılık Danıştay Başsavcılığı tarafından da tespit edilmiştir. Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, bu Anayasa'ya aykırılığa itiraz ettiği için bu gün görevden alınıyor. Anayasal hakkı kullanmak, aramak suç sayılıyor. Temyiz süreci tamamlanmadan Oda yönetiminin görevden alınması da çok ağır bir yaptırımdır. AKP İktidarı, Türkiye’yi nefes alınamaz bir noktaya sürüklüyor." değerlendirmesinde bulundu.

"TMMOB ve bağlı odalarının suçunun kamu yararını savunmak" olduğunu belirten Budak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'de bugün OHAL hukuksuzluğu içinde adalet işlemiyor, hukuk rafa kalkmış durumda. AKP bu ortamdan yararlanarak tüm sivil toplumu, meslek odalarını kafasına göre dizayn etmeye çalışıyor. Devlet gücüyle meslek odaları üzerinde ağır baskı oluşturuluyor, seçimlere müdahale ediliyor. Mühendis odalarına yönelik baskılar da TOBB ile bağlı oda ve borsalarının seçim kararlarının ertelenmesi de bu sürecin parçası. Muhalefetsiz, itiraz etmeyen bir toplum istiyorlar. Tüm baskılara rağmen Türkiye susmayacak, meslek odaları saray odası olmayacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.