Chp Genel Başkan Yardımcısı Budak:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Budak:
"Çin, Hindistan, Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerden turist çekilmesine yönelik girişimlerde bulunulmasında sakınca yok. Tabii ki daha fazla gelsin ama bunu 'kurtuluş reçetesi', 'mucize çözüm' gibi sunmak, turizm sektörünün, turizmdeki sıkıntının doğru

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Çin, Hindistan, Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerden turist çekilmesine yönelik girişimlerde bulunulmasında sakınca yok. Tabii ki daha fazla gelsin ama bunu 'kurtuluş reçetesi', 'mucize çözüm' gibi sunmak, turizm sektörünün, turizmdeki sıkıntının doğru okunamadığına işarettir. Öncelikli olarak Türkiye'nin olgunlaşmış pazarı Avrupa’nın yeniden kazanılması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yazılı açıklamasında, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un yeni pazarlara açılma stratejisi olarak saydığı Çin, Hindistan, Güney Kore ve Japonya'dan gelen turist sayısında önceki yıllara göre yüzde 50'ye yakın bir kayıp olduğuna işaret etti.

Dört ülkenin "yeni pazar" değil, "kaybedilmiş pazar" konumunda olduğunu savunan Budak, Çin, Hindistan, Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerden turist çekilmesine yönelik girişimlerde bulunulmasında bir sakınca olmadığını belirtti.

Budak, "Tabii ki daha fazla gelsin ama bunu 'kurtuluş reçetesi', 'mucize çözüm' gibi sunmak, turizm sektörünün, turizmdeki sıkıntının doğru okunamadığına işarettir. Öncelikli olarak Türkiye'nin olgunlaşmış pazarı Avrupa'nın yeniden kazanılması gerekiyor. Bu dört ülkeden 2016 yılında gelen turist sayısı 400 bin civarındadır. 2015-2016 döneminde Avrupa pazarından kayıp 4,5 milyon düzeyindedir." ifadelerini kullandı.

Çetin Osman Budak, sadece Almanya'da yaşanan kaybın 1,7 milyon olduğuna işaret ederek, Türk turizminin Avrupasız yürüyemeyeceğini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.