Chp Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:
"Atatürk hepimizin ortak en yüce milli değeridir. Çok da memnun oluyoruz onu hatırlamalarına ama samimiyete davet ediyoruz"

YALOVA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Atatürk hepimizin ortak en yüce milli değeridir. Çok da memnun oluyoruz onu hatırlamalarına ama samimiyete davet ediyoruz." dedi.

Cankurtaran, CHP Spor Kurulu Doğu Marmara Bölge Toplantısı için geldiği Yalova'da, partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'yi 13 bölgeye ayırdıklarını aktaran Cankurtaran, "Sporun röntgenini çekiyoruz bütün Türkiye’de. Teşhisi koyuyoruz, inşallah CHP'nin iktidara giden yolunda da tedaviyi yapacağız. Sporun tekrar milli olması için elimizden geleni yapacağız. Sporun siyasetin arka bahçesi değil milli bir mesele olması için mücadele vereceğiz." diye konuştu.

Son dönemde Türkiye'de Atatürk sevdasının yaşandığını belirten Cankurtaran, şunları kaydetti:

"Şimdi Atatürk’le ilgili söylemlerde samimi olunduğu sürece hiç sözümüz yok. Bilakis bu bizi çok daha mutlu ediyor, memnun ediyor açıkçası. Ama bir yandan 'Atatürk'e saygım var sevgim var.' sözünü dilinden düşürmeyeceksin öbür yandan Atatürk’ün adını ağzına almamaya çalışan İsmail Kahraman’ı tekrar Meclis Başkanlığına aday göstereceksin. Atatürk sevdanı sürekli söyleyip duracaksın, öbür yandan Atatürk düşmanlarının ismini okullara vereceksin, biz tepki gösterince tekrar geri adım atacaksın. Bir yandan Atatürk’ü ağzından düşürmeyecek öbür taraftan Atatürk’ü müfredattan çıkaracaksın, Atatürk devrimlerine karşı hareket edeceksin, bu samimiyet değil. 2019'daki Başkanlık seçimleri için yüzde 51'e ihtiyacı olanlar Atatürk üzerinden oy alabileceklerini hiç düşünmesinler."

Cankurtaran, Atatürk’ü kullanmalarının sebebinin 2019'daki yüzde 50+1 kaygısı olduğuna dikkati çekerek, "Nasıl ki AKP bir dönem liberalleri, bir dönem FETÖ’cüleri oy için, başarıya gitmek için kullandıysa şimdi de Atatürk’ü kullanmak istiyorsa deriz ki, 'Atatürkçülerden bu konuda size bir şey gelmez.' Atatürk hepimizin ortak en yüce milli değeridir. Çok da memnun oluyoruz onu hatırlamalarına ama samimiyete davet ediyoruz." yorumunu yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.