Chp Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: Türkiye Bu Tuzağa Düşmemelidir

Chp Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: Türkiye Bu Tuzağa Düşmemelidir
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öney Cankurtaran, "IŞİD, etnik ve dinsel ayrımları körükleyerek sıradan insanları karşı karşıya getirmeyi amaçlıyor olabilir. Türkiye bu tuzağa düşmemelidir." değerlendirmesinde bulundu

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, yazılı açıklamasında, Gaziantep’teki katliamda ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diledi.

Gaziantep'teki saldırının "kör şiddet" türü olduğunu, bu tür şiddetin Irak'ta yaygın olarak görüldüğünü belirten Cankurtaran, "IŞİD, tıpkı Irak'taki gibi sıradan insanları da hedef alan, farklı kesimleri birbirlerine düşman etmeyi planlayan bu şiddet türünü Türkiye’de deneyebilir." değerlendirmesinde bulundu.

DAEŞ'in Türkiye’de daha önce miting, basın açıklaması gibi belli bir politik amaç için bir araya gelen vatandaşları veya havalimanı gibi stratejik yerleri hedef aldığını anımsatan Cankurtaran, ilk defa bir düğün için birlikte olan insanların hedef alınmasının dikkati çekici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kanlı saldırının IŞİD tarafından yapılmış olma ihtimali yüksek. Menbic’i kaybeden, Cerablus’ta Türkiye destekli olduğu iddia edilen ÖSO gruplarının baskısı altına giren IŞİD, Türkiye’ye karşı Irak’ta yaygın bir şekilde uyguladığı 'kör şiddeti' devreye sokabilir. Kör şiddeti şöyle özetleyebiliriz, hedef alınan kesimlerin sosyal konumunun önemi yoktur. Irak'ta bunun örneklerini yıllardır görüyoruz.

Şimdi de Gaziantep’te çoğunlukla Kürt kökenli vatandaşların olduğu bir düğünün hedef alınması Irak'taki taktiğin Türkiye için de devreye sokulmuş olabileceği kuşkusunu artırıyor. Suriye ve Irak'ta sıkışan IŞİD, kör şiddet yoluyla etnik ve dinsel ayrımları körükleyerek sıradan insanları karşı karşıya getirmeyi ve bu ortam içinde kendine taban bulmayı amaçlıyor olabilir. Türkiye bu tuzağa düşmemelidir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.