CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık:
"(Ailenin içine girmeyelim, arasına girmeyelim) olayını düşünmek çok doğru değil. Belli bir noktadan sonra koruma gerekli. Kadına yönelik şiddeti önlemek için yardım gerekli"

TBMM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "(Ailenin içine girmeyelim, arasına girmeyelim) olayını düşünmek çok doğru değil. Belli bir noktadan sonra koruma gerekli. Kadına yönelik şiddeti önlemek için yardım gerekli." dedi.

Karabıyık, Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, "Aile içi şiddetin kadınla erkek arasındaki uyuşmazlıklarda devletin polisiyle askeriyle hakimiyle psikoloğuyla sosyal çalışmacısıyla uzmanıyla bu kadar kadınla erkeğin arasına girmesi ne kadar doğru?" yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine Karabıyık, kadının korunması gerektiğini, aksi takdirde kadına yönelik şiddet olaylarının artacağını söyledi.

Kamu suçu işleniyorsa devletin mutlaka olaya müdahale etmesi gerektiğini vurgulayan Karabıyık, "Kadına bakış açısının, zihniyetin düzelmesi lazım. Araya girilecek ki olayın detayı öğrenilecek, yardımcı olunacak. Kendi hallerine bırakınca ölümlerin, şiddetlerin arttığını görüyoruz. Yüzde 800'lere varan kadına yönelik şiddette artış var son 5 yılda. Son 12 yıla bakıldığında daha fazla." diye konuştu.

Karabıyık, çocuk istismarı, uyuşturucu bağımlılığı gibi sosyal bozuklukların da arttığına dikkati çekerek, yasalardaki eksikliklerin, boşlukların doldurulması gerektiğini aktardı.

Çocuk gelinler konusunda cezai müeyyidede boşluk bulunduğunu, cezai müeyyidenin yeterli olmadığı zamanlarda suçların arttığını anlatan Karabıyık, "Olayların artışında ekonomik nedenler, toplumdaki bakış açısı kadar cezai müeyyidelerin yetersizliği de önemli. (Ailenin içine girmeyelim, arasına girmeyelim) olayını düşünmek çok doğru değil. Belli bir noktadan sonra koruma gerekli. Kadına yönelik şiddeti önlemek için yardım gerekli." değerlendirmesinde bulundu.

Karabıyık, dokunulmazlıklar konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklama yaptığını anımsatarak, "Ekleyecek bir şey yok" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.