Chp Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:
"(Adalet Bakanı Bozdağ'ın CHP'ye yönelik açıklamaları) Bozdağ'ın açıklaması karşısında vicdanı olan herkesin dili tutulur. Başka söyleyecek bir şey var mı bilmiyorum"

AFYONKARAHİSAR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın CHP'ye yönelik açıklamalarına ilişkin, "Bozdağ'ın açıklaması karşısında vicdanı olan herkesin dili tutulur. Başka söyleyecek bir şey var mı bilmiyorum." dedi.

Tezcan, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde düzenlenen "Referanduma Hayır" mitingine katıldı. Daha sonra CHP İlçe Teşkilatını ziyaret eden Tezcan, burada partililerle bir araya geldi.

Burada bir gazetecinin "Bakan Bozdağ, 'FETÖ'nün yargıda güçlenmesinin sebebi CHP'dir' dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Tezcan, şöyle konuştu:

"Adalet Bakanı Bozdağ'ın açıklaması karşısında vicdanı olan herkesin dili tutulur. Başka söyleyecek bir şey var mı bilmiyorum. Bu noktayı 15 Temmuz'a taşıyanlar, bugün kendilerini ve paçalarını kurtarmanın yolu olarak CHP'ye iftira atmayı seçmişler. Ben şunu merak ediyorum ve soruyorum. 15 yıldır Türkiye'yi CHP mi yönetmiş? '15 senedir gök ne istedi de yer vermedi' diyen CHP’nin genel başkanı mıydı? 15 senedir Amerika Pensilvanya'ya tur düzenleyenler CHP'li siyasetçiler miydi? Bunların kim olduğunu millet biliyor. Sadece bunları anlatabilmek için vicdan sahibi olmak lazım. Sayın Bakanın bir kez daha vicdanını kontrol etmesini tavsiye ederim."

Aydın'da kendisine yönelik düzenlenen silahlı saldırı davasının dün görüldüğünü anlatan Tezcan, adli sürecin devam ettiğini belirtti.

Tezcan, "Avukat arkadaşlarımız davayı takip ediyorlar. Ankara'da ifademi verdim. Biz tetikçiyle meşgul değiliz. Tetikçinin cezasını yargı verecek. Ama bizim beklediğimiz şey, özellikle güvenlik güçlerinden, adliyeden ve yargıdan, tetikçinin arkasındaki azmettirenlerin bulunmasını talep ediyoruz. Bu saldırı bir projedir. Bu saldırı, bugün referandum sürecinde nasıl ki CHP tabanında çekişme, çatışma planları varsa, o planların bir parçasıdır. Tetikçiye talimat veren, azmettiren, arkasındaki isimlerin bulunmasını sabırla bekliyoruz." diye konuştu.

Bülent Tezcan, daha sonra ilçe esnafını ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.