Chp Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'a Yönelik Silahlı Saldırı

Chp Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'a Yönelik Silahlı Saldırı
Tezcan'a yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin biri tutuklu 3 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

AYDIN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a, Aydın kent merkezindeki bir restoranda parti üyeleriyle yemek yediği sırada silahlı saldırı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle biri tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına Tezcan katılmazken, tutuklu sanık Alparslan Sargın ve tutuksuz yargılanan Fatih Yeşilyurt, İrfan Türkmen ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkemede tanıklar işletme sahibi Cihan Eroğlu ve Sargın'ın olay yerinden kaçarken kullandığı taksinin şoförü Önder Akın dinlendi.

Sanık Alparslan Sargın, tanıkların aleyhteki ifadelerini ve Tezcan'ın avukatlarından Celal Çelik'in "Planlı ve tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs etme girişiminde bulunduğu" iddiasını kabul etmediğini belirtti.

Mahkeme başkanı, önceki duruşmada saldırıda CHP'nin tüzel kişiliğinin de etkilendiği gerekçesiyle CHP'nin davaya katılma talebinin kabulüne, Tezcan'a ait tedavi belgelerinin Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğüne gönderilerek kesin raporunun alınıp dosyaya eklenerek bir sonraki celsede değerlendirilmesine, sanıklardan İrfan Türkmen'in arkadaşı olduğu belirtilen Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi'nin tanıklık yapmak üzere kendisine davetiye gönderilmesine ve sanık Sargın'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Davayı izleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, saldırının planlı yapıldığını ileri sürerek, "Saldırının adam öldürme kastı olduğuna dair bir şüphemiz yok." dedi.

- Olay ve iddianame

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı 29 Ekim 2016'da Aydın'daki bir restoranda yemek yediği sırada ayağından silahla yaralayan Alparslan Sargın, Kuşadası ilçesinde yakalanmış, yanındaki arkadaşı Fatih Yeşilyurt ise teslim olmuştu. Olaya ilişkin İrfan Türkmen de gözaltına alınmıştı.

Sargın, 2 Kasım'da tutuklanmış, diğer şüpheliler ise serbest bırakılmıştı.

Saldırıya ilişkin Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 13 sayfalık iddianamede, Alparslan Sargın hakkında "silahla hayati tehlike geçirecek, kemik kırığı oluşacak şekilde yaralama ve zincirleme tehdit" suçundan 5 ila 15 yıl arasında, Sargın ile aynı restoranda yemek yiyen ve adli kontrolle serbest bırakılan Fatih Yeşilyurt hakkında "suç delillerini gizleme ve yok etme" suçundan 6 ay ila 5 yıl arasında, eylemin teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı 4'te bir oranında indirim yapılması talep edilmiş, Sargın'ın olay yerinden kaçması için taksi temin ettiren şüpheli İrfan Türkmen için de "suçluyu kayırma" suçundan 6 ay ila 5 yıl arasında ceza istenmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.