CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:
"Devlet olarak terör sorununu çözmek zorundasınız. Kınayarak bu sorumluluğun altından kalkamazsınız. Hükumet olan sizsiniz, sorunu çözmek zorundasınız, halka söz verdiniz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, hükumetin terör sorununu çözmek zorunda olduğunu belirterek "Kınayarak bu sorumluluğun altından kalkamazsınız. Hükumet olan sizsiniz, sorunu çözmek zorundasınız." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ile Tekin Bingöl, Uşak'ta partililerle bir araya geldi.

CHP Uşak İl Başkanlığı'nda partililere seslenen Torun, Türkiye'nin çok zor günlerden geçtiğini, Türkiye'nin her gün yeni bir acıyla uyandığını, ülkenin kaosun ortasında olduğunu savundu.

Mevcut iktidarın halktan kaostan çıkma sözü verdiğini ifade eden Torun, ''Maalesef bugün sadece taziye dileklerinde bulunuyorlar. Biz bunu hak etmiyoruz. Biz barış, kardeşlik, güven ve refah içinde yaşamak istiyoruz. Siyasetin de temel amacı budur." diye konuştu.

Torun, ölenlerin acısını yaşadıklarını, artık bu taziyeleri sonlandırılması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Devlet olarak terör sorununu çözmek zorundasınız. Kınayarak bu sorumluluğun altından kalkamazsınız. Hükumet olan sizsiniz, sorunu çözmek zorundasınız, halka söz verdiniz. Geçmişte halkımıza kaostan çıkma sözü verenler maalesef bugün sadece taziye dileklerinde bulunuyorlar. Ne oldu da ülke bu duruma geldi? Bunu iyi düşünmemiz lazım ve buradan hep birlikte çıkış yolunu bulmamız lazım. Bu ülke kardeşlik projesini ortaya koymak zorunda."

- Taşeron işçilerin kadroya alınması ve asgari ücret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise acıları anlatmaya artık kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirterek, hükumetin taşeron işçilerin kadroya alınması ile asgari ücret icraatlarını anımsattı.

Taşeron işçilerin kadroya alınması projesinin asıl sahibinin CHP olduğunu öne süren Bingöl, şunları söyledi:

"AKP asgari ücretin kaç lira olduğunu bilmezdi. Biz muhalefet olarak halkımızın sorunlarının çözümü adına teşhisleri de yaptık, çözüm önerileri de ortaya koyduk. Bugün askeri ücret bin 300 lira, bunu biz gündeme getirmeseydik yapmayacaklardı. Bunun arkasında da Cumhuriyet Halk Partisi emeği, hakkı vardır."

Bingöl, Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasına ilişkin gelişmelere de değinen Bingöl, konuyu izlediklerini, önceliklerinin Türkiye olduğunu,Türkiye'ye zarar verecek hiçbir davranışın içine girmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.