CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:
"Artık fındığın geleceği adına somut çalışmalara imza atılması lazım. Aksi durumda fındığın her yıl sorunları devam eder. Bunda da kaybeden her zaman olduğu gibi üreticilerimiz olur"- "Fındığı her şeyden önce milli ürün olarak ilan edelim. Ondan sonra bun

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, fındık fiyatlarında yaşanan düşüşe ilişkin, "Artık fındığın geleceği adına somut çalışmalara imza atılması lazım. Aksi durumda fındığın her yıl sorunları devam eder. Bunda da kaybeden her zaman olduğu gibi üreticilerimiz olur." dedi.

Torun, beraberindeki bazı partililer ile Altınordu Ziraat Odası'na ziyarette bulundu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Seyit Torun, fındıkla ilgili binlerce üreticinin çözüm beklediğini belirterek, CHP olarak ellerinden geldiği kadar fındıkta yaşanan sorunu Ankara'ya aktarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Torun, "Fındık konusunda mücadelemizi veriyoruz. Devletin bu soruna el atması, hükümet yetkililerin bu konuda duyarlılık göstermesi konusunda ikazlarımızı yapıyoruz. Tarım bakanımızla bir kaç sefer bir araya geldik. Kendisine bu konuda ki endişe ve kaygılarımızı ilettik. Mutlaka bir müdahale alımı yapılması gerektiğini ifade ettik." diye konuştu.

Fındığın ayrıca milli ürün ilan edilmesi için yasa teklifi verdiklerini anlatan Torun, "Yine aynı zamanda araştırma komisyonu kurulması için önerge verdik. Fakat bunların karşılığında beklediğimiz sonuçları aldığımızı söyleyemem. Maalesef bakanlık bizim üreticilerimizin mağdur olmaması yönde ki ricalarımıza rağmen, halen somut bir adım atmış değil. Eğer bu adım yetkililer tarafından atılmazsa 2015 fındığını kaybettik, bu gidişle 2016 fındığını da ne olacağı belirsiz hale gelecek. Bu anlamda hep birlikte bir çalışma yapmak zorundayız." ifadesini kullandı.

Haziran ayında Ordu'da fındık çalıştayı yapmayı planladıklarını bildiren Seyit Torun, "Üreticilerimizin de miting anlamında çok talepleri var. Ülkemizin içerisinde bulunduğu durum hassasiyet ve geçmiş tecrübeleri de göz önüne aldığımızda bunun çok mümkün olmayacağı görülüyor. Ama hiç değilse fındığın sorunlarını ortaya koyabilmek için bir fındık çalıştayı yapılabilir. Artık fındığın geleceği adına somut çalışmalara imza atılması lazım. Aksi durumda fındığın her yıl sorunları devam eder. Bunda da kaybeden her zaman olduğu gibi üreticilerimiz olur." değerlendirmesinde bulundu.

Fındığın bir bütün olarak ele alarak, devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Torun, "Fındığı her şeyden önce milli ürün olarak ilan edelim. Ondan sonra bununla ilgili fındık yasasını çıkaralım herkes sorumluluklarını bilsin. Ona göre fındıkla ilgili her yıl bir beklenti içerisinde olunmasın. Herkes sorumluluğunu bilsin ki bu fındığı sağlam bir zemine oturtalım." dedi.

Terör olaylarına da değinen Torun, "Maalesef her gün canımız yanıyor. Her gün kalktığımızda 'inşallah bugün şehit haberi almayız' diye dua ediyoruz. Ülkemiz artık yangın yerine döndü. Bir kez daha şehitlerimize Allah rahmet yaralılarımıza da Allah'tan şifalar diliyoruz" ifadesini kullandı.

Torun, dokunulmazlık dosyalarına ilişkin de şunları söyledi:

"Dokunulmazlıkların kürsü dokunulmazlığı hariç kaldırılmasından yanayız. Hükümette samimi ise gelsinler, bakanlar dahil olmak üzere herkesin dokunulmazlığını kaldıralım."


CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.