Chp Genel Başkan Yardımcısı Torun:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Torun:
"Çocuklarımız ve bu ülkenin geleceği için hayır diyoruz. Aynı kararlılığı da tüm halkımızdan bekliyoruz"- "Maalesef üreticilerimiz fındık fiyatları konusunda kendisini kandırılmış hissediyor. Fındık üreticisi özellikle son iki yıldır sahipsiz bırakılmıştı

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Çocuklarımız ve bu ülkenin geleceği için hayır diyoruz. Aynı kararlılığı da tüm halkımızdan bekliyoruz." dedi.

Torun, teşkilat üyeleriyle Kumru ilçesindeki esnafı ziyaret ederek vatandaşlardan halk oylamasında "hayır" için destek istedi.

İlçede ev ziyaretleri de gerçekleştiren Torun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Nisan'a kadar halkı bilgilendirmek için seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kapı kapı dolaşarak tüm vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını belirten Torun, "Ancak görüyoruz ki özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız yeni anayasa paketi içerisinde ne olup olmadığını bilmiyor. Vatandaşlarımız paket içerisinde hangi maddelerin ve bu maddelerin ülkeye ne getirip ne getirmeyeceğini bilmiyor." diye konuştu.

Vatandaşlara sabırla yeni anayasanın içeriğini anlatmaya ve 16 Nisan'da evet çıkması durumda ülkenin ne gibi risklerle karşı karşıya kalabileceğini anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Torun, "Biz anlattıkça vatandaşlarımız yeniden düşünüyor ve hatta birçoğu hayır oyu kullanacağını dile getirerek bizlere teşekkür ediyoruz." dedi.

16 Nisan'a kadar vatandaşlara yeni anayasa paketini anlatmayı sürdüreceklerini vurgulayan Torun, "Bizim vatandaşlardan beklentimiz şu. Lütfen herkes neyi oylayacağını, anayasa paketi içerisinde neyin olup olmadığını bilerek sandık başına gitsin. Bu bir parti seçimi değil. Partiye oy vereceği zaman hangi partiye oy vermek istiyorsa versin. Buna itirazımız yok. Ancak bu oylama ülkenin ve gençlerimizin geleceğini ilgilendiriyor. Bunun için her yurttaşımız sandık başına gittiğinde elini vicdanına koysun ve oyunu ona göre kullansın." açıklamasında bulundu.

Her evet oyun bir vebalinin olduğunu ileri süren Torun, "Çocuklarımız ve bu ülkenin geleceği için hayır diyoruz. Aynı kararlılığı da tüm halkımızdan bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Torun, gittikleri her yerde üreticilerin kendilerin fındık fiyatını sorduğunu da aktararak, "Maalesef üreticilerimiz fındık fiyatları konusunda kendisini kandırılmış hissediyor. Bunun için de birçok üretici iktidar parti mensuplarına kızgın. Üreticilerimiz bu konuda da haklı. AKP fındık üreticisine verdiği sözü tutmamıştır. Fındık üreticisi özellikle son iki yıldır sahipsiz bırakılmıştır." dedi.

Seyit Torun, vatandaşların her yıl sandık başına gitmekten artık yorulduğunu da dile getirerek, şöyle devam etti:

"Vatandaşın derdi iş aş. Ama maalesef ülkede birçok sorun varken yurttaşımız sürekli sandık başına çağrılıyor. Artık vatandaş kendi derdine çare bulmak, kendi sorunlarını çözmek istiyor. Bu konuda vatandaşlarımızın dertli olduğunu biliyoruz. İnşallah bu halk 16 Nisan'da hayır oyu vererek en iyi cevabını verecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.