Chp Genel Başkan Yardımcısı Ve Parti Sözcüsü Tezcan:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ve Parti Sözcüsü Tezcan:
"(İçişleri Bakanı Soylu'nun fotoğraf açıklaması) Demokratik bir ülkede böyle bir fotoğraf istifayı gerektirir"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun fotoğraf açıklamasına ilişkin, "Demokratik bir ülkede böyle bir fotoğraf istifayı gerektirir." ifadesini kullandı.

Tezcan, Soylu'nun, "Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesindeki olaylara karışan bir kişinin kendisiyle karakolda fotoğraf çektirdiği" yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere verdiği yanıtla ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Demokratik bir ülkede böyle bir fotoğraf istifayı gerektirir" görüşünü savunan Bülent Tezcan, söz konusu fotoğrafın, takip edilen hükümet siyasetinin fotoğrafı olduğunu iddia etti.

Tezcan, hükümetin terörle mücadele siyaseti yerine, terör üzerinden siyaset yapma tutumunun bu ve benzeri saldırıları teşvik edecek nitelikte olduğunu savundu.

Hükümetin, olayların arka planındaki gerçeğin peşine düşmesi, bu psikolojiyi yaratan ortamı gidermenin yollarını araması gerekirken, İçişleri Bakanının hala aynı nefret dili üzerinden kendini savunduğunu öne süren Bülent Tezcan, "Sayın Bakan, mahalle eşrafıyla fotoğraf çektirmemişsiniz. Mahalle magandası ile poz vermişsiniz. Yüksek perdeden sağa sola hakaret ve küfür ederek suçunuzu örtemezsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Tezcan, şunları kaydetti:

"İktidar gücüyle devletin devasa propaganda imkanlarını kirli bir şekilde kullanıp, siyaseti kriminalize ederek, kendinizden olmayan, emrinize uymayan herkesi terörist ilan etme, toplumu kin ve nefret dili üzerinden bölme tutumunuz, bu ahlaksız, insanlık dışı girişimlere de cesaret vermektedir. Verdiğiniz bu pozun ise cesaretin de ötesinde bir teşvik vesilesine dönüşebileceğini anlayıp o mahcubiyetle bir açıklama yapmanız beklenirken, kullandığınız saldırgan üslup, suçüstü psikolojisini akla getiriyor. Soruşturmanın nefret suçu yerine toplantı ve gösteri yürüyüşleri mevzuatı çerçevesinde yürütülerek hafifletilmesinde ve çok sayıda şüphelinin serbest bırakılmasında acaba bu fotoğrafın ve fotoğraf ortamının etkisi yok mudur? Eğer geçmişten bir benzerlik ve kötü hatıra aranıyorsa, adres rahmetli Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun idamı değildir. Hafıza tazelemek istiyorsanız buna en yakın ve uygun fotoğraf, rahmetli Hrant Dink'in katili ile karakolda çekilen fotoğraftır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.