CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:
"Suriye bir daha asla eski Suriye gibi olamayacak. Mühim olan, bu değişimler gerçekleşirken yaşananların Türkiye'ye yarar mı yoksa zarar mı getirdiğidir"

ESKİŞEHİR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Suriye bir daha asla eski Suriye gibi olamayacak. Mühim olan, bu değişimler gerçekleşirken yaşananların Türkiye'ye yarar mı yoksa zarar mı getirdiğidir." dedi.

Yılmaz, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye'nin Dış Politikada Geldiği Nokta ve CHP'nin Çözüm Önerisi" başlıklı panelin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dış politikasında yanlış stratejiler uygulandığını iddia etti.

Türkiye'nin dış politikadaki siyasi stratejinin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini savunan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PYD örgütü o kadar toprak kazandıktan sonra tekrar o toprakları Şam'a verir mi? Orada Esad ile kanlı bıçaklı olan Sünnilerin her şey yoluna girince o topraklardan vazgeçeceğine inanıyor musunuz? Suriye'de Sünnilerin, Kürtlerin, Arapların, Hristiyanların, Türkmenlerin, Şiilerin olduğunu bilmiyor muyduk? Esad'a yönelik bir rejim değişikliği yapıldığında bunlardan haberdar değil miydik? 'Bilmiyoruz' dersek, cahil olduğumuzun ispatıdır bu. Suriye dosyasının baştan aşağı yanlışlarla dolu olduğunu yeni yeni anlıyoruz."

Yılmaz, Suriye sorunuyla ilgili bazı ülkeler arasında adı konulmamış bir güven sorunu ve kriz bulunduğunu öne sürdü.

Çözüm üretilmesi gerekirken bunun yapılmadığı iddiasında bulunan Yılmaz, "Suriye dosyasına hakim olmak istiyorsanız, bu işin baş aktörleri Amerika ve Rusya ile pozitif anlamda işbirliği içinde olmalısınız. Zannediliyor ki Suriye, zamanla eski Suriye olacak. Hayır, Suriye bir daha asla eski Suriye gibi olamayacak. Mühim olan, bu değişimler gerçekleşirken yaşananların Türkiye'ye yararı mı yoksa zarar mı getirdiğidir" şeklinde konuştu.

Etkinlikte, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve İl Başkanı Sinan Özkar da hazır bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.