CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:
"Türkiye'de kutuplaşma hat safhaya ulaştı. Tekrar insanları kucaklamamız lazım"

ARDAHAN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Türkiye'de kutuplaşma hat safhaya ulaştı. İnsanlar göz göze bakamıyor ve bu kutuplaşmayı yapanlar utansın. Bizim tekrar insanları kucaklamamız lazım." dedi.

Yılmaz, partisinin Ardahan il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, CHP'nin bundan sonra hem iç politikada hem de dış politikada daha aktif yer alacağını belirtti.

Türkiye'de büyük bir kamplaşma ve kutuplaşmanın söz konusu olduğunu, bunun da ayrıştırıcı politikalardan kaynaklandığını ileri süren Yılmaz, CHP'nin etnik, mezhebi ayrımcı politikalara karşı olduğunu ifade etti.

Yılmaz, CHP'nin etnik ve mezhep üstü bir parti olduğunu, Türkiye'nin de bölgesinde etnik ve mezhep üstü bir siyaset takip ettiği zaman güçlü olabildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bizim etnik bir siyasetimiz, mezhebi bir siyasetimiz olamaz. Türkiye bunlara taraf olamaz. Türkiye bunların üstünde bir siyaset takip ettiği zaman herkese seslenebilir ve bunların üzerine çıktığı zaman büyüyebilir. Bunun üzerine çıktığı zaman dünyada söz sahibi olur, büyür, güçlenir. Bunlara taraf olduğu zaman kavgaya taraf oluruz, küçülürüz, düşmanlarımız artar, dostlarımız azalır. Bizim bir dil tutturmamız gerekiyor. Herkesi kapsamamız gerekiyor. Buradan bir kez daha sesleniyorum, Türkiye'de kutuplaşma hat safhaya ulaştı. İnsanlar göz göze bakamıyor ve bu kutuplaşmayı yapanlar utansın. Bizim tekrar insanları kucaklamamız lazım. Hangi siyasi parti olursa olsun, AK Parti'nin seçmeni, MHP'nin seçmeni, HDP'nin seçmeni, bütün seçmenler bizim kardeşimiz. Bu ülkenin çocukları evlatları, biz bunları da kucaklamalıyız. Bunlara dönük sağlam bir dil kullanmalıyız. İncitici olmamalıyız. O taraf tutanlar gibi o tarafgirler gibi biz onlarla aynı dil ile aynı çukura düşmemeliyiz. Biz Cumhuriyeti kuran partiyiz. Sorumluluğumuz var. Biz onlar gibi olamayız. İstesek de olmamalıyız. Biz daha kapsayıcı, daha düzgün bir dil kullanmalıyız. Herkesi kazandıran bir politika takip etmeliyiz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.