CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:
(CHP Düzce İl Başkanı Tozan'ın darbedilmesi) "21. yüzyılın Türkiye'sinde bir il başkanımız cadde ortasında böyle bir saldırıya uğruyorsa bu bizim demokrasimize indirilmiş darbelerden birisidir. Bunu asla kabul edemeyiz. Takipçisi olacağız. İktidarın da bu

DÜZCE (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın darbedilmesine ilişkin, "21. yüzyılın Türkiye'sinde bir il başkanımız cadde ortasında böyle bir saldırıya uğruyorsa bu bizim demokrasimize indirilmiş darbelerden birisidir. Bunu asla kabul edemeyiz. Takipçisi olacağız. İktidarın da bunu takip etmesini isteriz. Yargı aşamasını da takip edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin annesinin cenaze törenine katılmasının ardından Düzce'ye gelerek parti binasında Tozan'a geçmiş olsun dileklerini sundu.

Burada yaptığı basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, İl Başkanı Tozan'a yapılan saldırının aslında doğrudan CHP'ye yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

Saldırının sonuçlarını takip edeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Olayın faillerini takip edeceğiz. Yargı sürecini takip edeceğiz. Umarım sayın Davutoğlu da takip eder. Demokrasi adına biz mücadelemizi yapıyoruz. İnsan hakları üzerine mücadelemizi yapıyoruz. 21. yüzyılın Türkiye'sinde bir il başkanımız cadde ortasında böyle bir saldırıya uğruyorsa bu bizim demokrasimize indirilmiş darbelerden birisidir. Bunu asla kabul edemeyiz. Takipçisi olacağız. İktidarın da bunu takip etmesini isteriz. Yargı aşamasını da takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

- CHP genlerinde Kuvay-i Milliye'nin kanı vardır

Kılıçdaroğlu, hiçbir gücün kendilerini yıldıramayacağının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Hangi gerekçeyle bu lümpen insanlar bizim il başkanımıza saldırıyorlar. 'Burada adaleti savunduğu için mi yolsuzlukların üstüne gittiği için mi özgürce Düzce'nin caddeleri, sokakları, tarlalarında gezdiği için mi?' Bir baskı dönemi ile karşı karşıyayız. Sanıyorlar ki, 'İl başkanınızı darbettik, siz artık sesinizi çıkartamazsınız'. Tam tersine, hiçbir güç bizi yıldıramaz. Onlara ve onların yandaşlarına açıkça sesleniyorum, sakın unutmasınlar Cumhuriyet Halk Partisinin genlerinde Kuvay-i Milliye'nin kanı vardır. Biz bütün baskılara rağmen mücadelemizi sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir, demokrasi mücadelesidir, hürriyet mücadelesidir. 'Saldırdık, sesleri kesildi' sanmasınlar. Tam tersine, daha güçlü daha dirençli olacağız. Hiç kimse bizi yıldıramaz."

Kılıçdaroğlu, daha sonra gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinin ardından kentten ayrıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.