Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:
"(Gaziantep'teki terör saldırısı) Görünen o ki ciddi bir istihbarat zafiyeti var"

GAZİANTEP (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili ciddi bir istihbarat zafiyeti olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinden bulunduktan sonra Zeugma Müzesi önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Gaziantep'in Türkiye'nin çok önemli bir kenti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Geçtiğimiz günlerde çok ciddi bir acı yaşandı. Hepimizin ortak acısı. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralıların bir kısmı hala hastanede, onlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadesini kullandı.

Bugün Doğu’dan yine acı haberler geldiğini biri üsteğmen olmak üzere şehitler bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ayrıca Kilis'e düşen mermiler bulunduğuna işaret etti.

Kılıçdaroğlu, yaşananlardan son derece üzgün olduğunu vurgulayan, şunları kaydetti:

"Yakınlarını, çocuklarını kaybeden aileler emin olun duyduğumuz şeyleri tekrar burada bize ifade ettiler. 'Biz bu acıları yaşıyoruz, başkaları bu acıları yaşamasın, ne olursunuz önlemini alın' diye. Bütün bu olayları yaşarken bir şeyleri unutmamamız gerekiyor; devlet değiniz kurumun bütün olaylara hakim olması lazım, devlet dediğiniz kurumun liyakatla yönetilmesi lazım devlet dediğiniz kurumun bu olaylar olmadan önce istihbarat bilgisini alıp olayları topluma, insanlara yaşatmadan önlemesi lazım. Görünen o ki ciddi bir istihbarat zafiyeti var görünen o ki ciddi bir yönetim boşluğu var. Umarız hükümet bütün bunlardan ders çıkarır, bir daha bu tür acı tablolar toplumun önüne konmaz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.