Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Edirne'de (2)

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Edirne'de (2)
Kılıçdaroğlu: "Benim görevim ana muhalefet partisi olarak ülkede demokrasiyi korumaktır"

EDİRNE (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisi olarak görevinin ülkede demokrasiyi korumak olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisince Mimar Sinan Spor Salonuna düzenlenen bölge toplantısında, esnafa kredi açılacağını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun söylemesi gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, esnafa kredi açıklamasıyla ilgili bir yetkisinin olmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Sen Başbakansan demeyecek misin, 'Ey Cumhurbaşkanı benim görev alanıma sen neden müdahale ediyorsun. Bu ülkede sen misin Başbakan, ben miyim Başbakan. O tokmağı ver elime. O tokmak senin elinde olmayacaktır' bunu söyle" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'na yol açtığını ileri sürdü. Davutoğlu'nun Şanlıurfa'da konuştuğunu ancak tokmağın sesinin Ankara'dan geldiğini öne süren Kılıçdaroğlu, şunları anlattı:

"Çünkü ağabeyi Ankara'da. Sen Başbakan mısın, sanal Başbakansın. Ben sana söylüyorum. Adam gibi görev yap. Görev alanına müdahale ettirme. Görev alanına müdahale ettirirsen sen bu ülkede Başbakanlık yapamazsın. Benim görevim ana muhalefet partisi olarak ülkede demokrasiyi korumaktır. Herkes görevini yapacak. Milli İstihbarat Teşkilatı'nı niye eleştiriyorum, milli olsun diye. Görevini yapsın, yasaların dışına çıkmasın diye. Seni niye eleştiriyorum, görevini yap diye. Görev alanına birisi müdahale etmesin diye. Sen bana teşekkür edeceksin. Göreceksin ben görevimi yapıyorum, sen görevini yapmıyorsun. Ağabeyinin sözünden çıkmıyorsun. O dairenin dışarısına çık. Biraz Başbakanlık koltuğuna otur, görevini yap."

 

- "Türkiye iyi yönetilmiyor"

 

Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun, koltuğa oturduğunu söylediğini anımsatarak, "Biliyorum 23 Nisan'da o koltuğa  çocuklar da oturuyor. Onu da ben çok iyi biliyorum. Türkiye iyi yönetilmiyor. Bir yönetim boşluğu var. Başbakanlık koltuğunda oturan başbakanlık görevini yapamıyor. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan da cumhurbaşkanlığı görevini yapamıyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yönetim krizini aşması gerektiğini, bunun için kendilerine de görev düştüğünü belirtti.

Yönetimin sağlıklı bir şekilde yeniden rayına oturtulması gerektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları anlattı:

"Kim yapacak bunu. Açık ve net söylüyorum 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Türkiye'de yeniden demokrasiyi inşa edecek, yönetimi sağlıklı rayına oturtacak parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP gelirse sosyal yardımlar kesilecek diyorlar. Sosyal yardım alan bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Senin sosyal yardımından beş kuruş dahi kesilmeyecektir. Tam tersine aldığın sosyal yardımı CHP iki katına çıkaracaktır. Sanki ceplerinden ödüyorlarmış gibi sanki babalarının parasıymış gibi CHP gelirse biz gideriz, bu yardımlar kesilir. O yardımlar bu ülkenin devletinin bütçesinden ödeniyor. Sen meraklanma. Biz o yardımları iki katına çıkaracağız. Üstelik onun yoksulluğunu afişe etmeden ödeyeceğiz."

 

- "Ezilenlerin partisi"

 

Kılıçdaroğlu, CHP'nin yoksulların, ezilenlerin partisi olduğunu söyledi. Önlerinde zorlu bir yol bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Önümüzde rakibimiz bir siyasi parti değil. Bir devlet partisi var. Valisiyle, kaymakamıyla, emniyet müdürüyle bir devlet partisi var. Cumhuriyet Halk Partililerin görevi nedir, zoru başarmaktır ve mücadele edeceğiz. O nedenle bizi zorlu bir yol bekliyor. O nedenle ben sizlere yol arkadaşlarım diyorum. Benim yol arkadaşlarım yurttaşlarımla kucaklaşan onların dertlerini dinleyen ve dertlerine derman olan yol arkadaşlarım. Bu yol zor ama başarılmaz değildir. Eğer bu ülkede ulusal Kurtuluş Savaşı'nı en zor koşullarda verdiysek, bu savaşı da öyle vereceğiz. Demokrasiyi ve ve özgürlüğü yeniden inşa edeceğiz. Herkesin iş, herkesin aş sahibi olduğu Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz."

Toplantı, konuşmanın ardından basına kapalı devam etti. 

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.