Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Geçmişte Siyasileri İdam Ettiğimiz İçin Pişmanız

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Geçmişte Siyasileri İdam Ettiğimiz İçin Pişmanız
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçmişteki her darbenin ardından siyasilerin idam edildiğini belirterek, "Bugün idam ettiğimiz için pişmanız. Adnan Menderes'in adını havaalanlarına, üniversitelere veriyoruz vicdanımızı rahatlatmak için." dedi.

KAHRAMANMARAŞ (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta bir otelde düzenlenen "Genişletilmiş 4. İl Başkanları" toplantısında herkesin çocuklarını, geleceğini ve güzel ülkesini düşündüğünü söyledi.

Söylenecek çok güzel sözler olduğunu ancak karamsar tablodan Türkiye'nin çıkması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, hep "İstikrarlı bir Türkiye, istikrar olsun." denildiğini, bunun da herkesin düşünmesi gereken bir kavram olduğunu vurguladı.

-"Vatandaşların borcu arttı" -
2002'de ekonomik kriz olduğu dönemde vatandaşların borcunun 6 milyar 605 milyon lira olduğunu, şimdi ise 399 milyar liraya çıktığını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ya arkadaşlar hangi ülkede yaşıyoruz. 'İstikrar' diyorlardı, tamam, vatandaşa dediler ki 'Tek parti iktidar olsun.' Vatandaş da gitti, oyunu verdi, tamam. Kardeşim tek parti iktidar olsun, oturun, bu memlekete huzuru getirin. Bu memlekete barışı getirin, bu memlekete kardeşliği getirin. Bu memlekette hepimiz birlikte yaşayalım. Vatandaş görevini yaptı, görevi yapmayanlar iktidardakilerdir, sorun orada."

-FETÖ'nün darbe girişimi -
15 Temmuz darbe girişimime ilişkin mücadelenin gerekliliğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Meclis'i bombalayanların bir an evvel yargının önüne çıkarılması gerektiğini söyledi.

Darbenin suç olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Darbe bir suç mudur? Elbette suçtur ama kişi mahkeme kararı olmaksızın suçlu ilan edilemez. Herkes masumdur. Ta ki hakkında karar çıkıncaya kadar. Bugün suçlu ilan ederiz, üç gün sonra onun suçsuz olduğuna karar veririz. Asla unutmayalım. Siyasi kararlar adalet içinde alınmazsa toplumda derin travmalar yaratır." ifadelerini kullandı.

Geçmişteki darbe girişimlerine de atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"27 Mayıs darbesi oldu. Ben o zaman ilkokuldaydım. Adnan Menderes ve iki bakanı daha astılar. Bunun yarattığı travma hala devam ediyor. Mahkemede yargılandılar. Siyaseten adam asılmamalıdır. Siyasi suçlar dolayısıyla insanlar idam edilmemelidir. Kişinin kabahati olabilir. Mısır'da darbe olduktan sonra oraya heyet gönderdik. Mısır'da dediler ki 'Eski yöneticileri idam edeceğiz.' Dedim ki arkadaşlarımıza gidin ve onlara şunu söyleyin. Biz de geçmişte her darbeden sonra siyasileri idam ettik. Bugün idam ettiğimiz için pişmanız. Adnan Menderes'in adını havaalanlarına, üniversitelere veriyoruz vicdanımızı rahatlatmak için. Oysa onların idam edilmemesi lazımdı.Biz baştan beri söylüyoruz. Siyasi düşünceleri dolayısıyla kimse suçlanmamalıdır. Fikirleri dolayısıyla kimse suçlanmamalıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.