Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Hep Birlikte Teröre Karşı Durmalıyız

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Hep Birlikte Teröre Karşı Durmalıyız
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İngiltere'deki terör saldırısına ilişkin, "İnsanlığa karşı suç işlenmiştir ve biz hep birlikte teröre karşı durmak gibi bir görevi üstlenmek zorundayız." dedi

TBMM (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, terör konusunda Türkiye'nin çektiği acıyı, dünyada çok az ülkenin çektiğini bildirdi.

İngiltere'nin Manchester şehrinde terör saldırısında 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 59 kişinin yaralandığını anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Terör kimden, nereden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, hep birlikte, insan olanların karşı çıkması lazım. Terörün haklı hiçbir gerekçesi olmaz. İngiltere'de, Türkiye'de veya başka ülkede olmuş... İnsanlığa karşı suç işlenmiştir ve biz hep birlikte teröre karşı durmak gibi bir görevi üstlenmek zorundayız."

Kılıçdaroğlu, İngiltere ve İngiliz halkına başsağlığı dileyerek, terörün, bütün dünyadan silinmesini temenni etti. Kılıçdaroğlu, bu mücadeleyi, ortak insanlık mücadelesi olarak birlikte sürdürmeleri gerektiğine değindi.

"Sanıyorlar ki geri adım atacağız"

Toplumun her kesiminin, belediyelerin, il, ilçe başkanlıklarının 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak istediğine işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Beşiktaş Belediyemiz de tüm belediyelerimizde olduğu gibi bu çerçevede kutlamak istedi, valilikten izin istedi. Valilik, izin vermedi. Bunun üzerine Belediye Başkanımız bütün gazetelere tam sayfa ilan verdi, yaptıkları hazırlıkları anlattı, izin verilmediği için iptal edildiğini söyledi. Sonra toplumu tahrik edici, kamu düzenini bozan ilan verdiği için belediye başkanımız hakkında soruşturma açıldı. Sanıyorlar ki soruşturma açılınca geri adım atacağız. Sen kim oluyorsun Vali Bey de bizim geri adım atacağımızı düşünüyorsun. Asıl toplumun huzurunu bozan sensin. 19 Mayıs Bayramı'nı kutlamak ne zamandan beri suç olmaya başladı?"

"Vicdanın kabul edeceği bir şey değil"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs sabahı uyandıklarında Sözcü gazetesine operasyon yapıldığını, aralarında gazetenin sahibinin de olduğu kişiler hakkında gözaltı kararı verildiğini anımsattı. Kılıçdaroğlu, "Herkesi FETÖ ile ilgili suçlarsın da Sözcü Gazetesi'ni suçlamak, aklın, vicdanın kabul edeceği bir şey değil." ifadesini kullandı.

Muhabir: Meltem Öztürk

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.