CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "İnsanları ve insanlığı seven her vatandaşın bu ortak söylemi her ortamda dile getirmesi lazım; terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı hepimiz dik durmalıyız." dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Kahramanmaraş Sivricehöyük'teki konteyner kent gerginliğine değindi.

Grup salonunda Sivrecehöyük köyünden gelenler bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "3 bilirkişi raporu var, üçü de sizin lehinize. Umarım yargı bunları dikkate alır ve sizin beklentilerinize uygun bir karar çıkmış olur." dedi.

CHP olarak hiçbir zaman kimseyi ötekileştirmediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Suriyeli vatandaşlar olsa bile. Onların da sorunlarını çözmek elbette ki bizim ortak görevimiz. Ama onları alıp da toplumun kabul etmediği bir başka yere yerleştirmek, onları sorun olmaktan çıkarıp, sorunun kaynağı haline getirmek asla doğru değil ve bunu kabul etmiyoruz. Siyasi iktidarın çok dikkatli davranması gerekir. Yeni tartışmalara zemin açmaması gerekir. Suriyelilerle vatandaşlarımız arasında bir kavgaya zemin hazırlanmaması lazım. Bu konuda çok dikkatli olunması lazım."

Sivricehöyük halkının, "biz kendi köyümüzde rahat etmek istiyoruz" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sizin yanınızdayız, sizi sonuna kadar destekleyeceğiz endişeniz olmasın." diye konuştu.

-"Terör bir insanlık suçudur"


Kılıçdaroğlu, terör konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini, terörün bir insanlık suçu olduğunu anlattı.

Terör karşı ortak tavır takınılması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "İnsanları ve insanlığı seven her vatandaşın bu ortak söylemi her ortamda dile getirmesi lazım; terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı hepimiz dik durmalıyız, onurlu durmalı ve terörü lanetlemeliyiz." dedi.

-"Bu ülkede CHP olduğu sürece..."


Hakim ve savcılar kararnamesi ile kendisini ifadeye çağıran savcının terfi ettirildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savundu.

Kılıçdaroğlu, "Öyle anlaşılıyor ki birileri cumhuriyetten intikam almak istiyor. Öyle anlaşılıyor ki birisi cumhuriyetin kazanımlarını içselleştirememiş. 'benim kazanımlarım olacak, benim çıkarlarım olacak' diyor. Ama açık net söylüyorum; böyle düşünenlerin amaçlarını gerçekleştirebilmeleri bu ülkede CHP olduğu sürece, kocaman bir sıfırdır." diye konuştu.

-"Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz"


Geçtiğimiz günlerde Adana ve Hatay'ı ziyaret ederek, çiftçilerle sanayi ve ticaret odasının temsilcileriyle görüştüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, çiftçilerin dertli olduğunu belirtti. Dünyanın bütün ülkelerinde tarımın desteklendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peki bizde nasıl destekleniyor? Size sadece mazottan örnek vereyim. Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz. Çiftçi bir yıda 4 milyon ton mazot tüketiyor. 4 milyon tondan alınan vergi miktarı 9 milyar lira. Eğer çiftçinin yatı olsaydı, ÖTV'siz ve KDV'siz alacaktı çiftçi mazotu, ama traktörü var başına bela almış."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.