Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Kabulü

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Kabulü
Kılıçdaroğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva'yı kabul etti

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva'yı makamında kabul etti.

Kılıçdaroğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Portekiz Dışişleri Bakanı Silva ile parti genel merkezindeki makamında görüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın da hazır bulunduğu görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Yaklaşık 40 dakika süren kabulün ardından Yılmaz ve Silva gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, "Türkiye-AB ilişkileri değerlendirildi. Ayrıca Türkiye'de ve bölgede yaşanan gelişmeler ele alındı." dedi.

Portekiz'in Türkiye-AB sürecine destek vermesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yakın zamanda Avrupa Konseyi'nde Türkiye ile ilgili bir karar alınması söz konusu. Onunla ilgili Türkiye'nin üyeliğini askıya alabilecek veya Türkiye'nin üyeliğini düşürebilecek bir gelişmeyi asla kabul etmeyeceğimizi ifade ettik. Kendilerinin de büyük bir memnuniyetle aynı noktada olduklarını gördük. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hem AB çerçevesindeki iş birliğine hem de ikili ilişkilere katkı sağlayacaktır."

Öztürk Yılmaz, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili bir soru üzerine, "Tek dileğimiz bir an önce eski genel başkanımızın sağlığına kavuşması ve aramıza dönmesidir." temennisinde bulundu.

Portekiz Dışişleri Bakanı Silva da görüşmeye ilişkin, "CHP Genel Başkanı ile bir görüşme yaptık. Bu görüşme, hem hükümetin hem de ana muhalefetin fikirlerini öğrenmek açısından AB ülkesi olarak bizim için çok önemli, çünkü dış politika, devlet politikasıdır. Siyasi entellektüeller tarafından ortaya konan fikir birliğinin nasıl oluşturulduğunu görmek oldukça önemli."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.