Chp Genel Sekreteri Tekin:

Chp Genel Sekreteri Tekin:
"Yeni AK Parti'nin yeni Türkiye'sinde büyük saraylar, adliye sarayları, icra daireleri ve cezaevleri var. Dünyanın hiçbir ülkesi adliye saraylarıyla övünmez"- "CHP'de çok ciddi yükseliş var. AK Parti'de çok ciddi bir erozyon ve düşüş var. Yüzde 40'lardan

KIRIKKALE (AA) - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Yeni AK Parti'nin yeni Türkiye'sinde büyük saraylar, adliye sarayları, icra daireleri ve cezaevleri var. Dünyanın hiçbir ülkesi adliye saraylarıyla övünmez" dedi.

Tekin, Kırıkkale temasları çerçevesinde Hüseyin Kahya Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını ve taleplerini dinledi. Ardından parkın yakınındaki AK Parti seçim bürosuna uğrayan Tekin, AK Partili üyelere çalışmalarında başarılar diledi. 

Daha sonra partisinin Kırıkkale İl Başkanlığına geçen Tekin, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ranta, hırsızlığa, yolsuzluğa dayalı anlayışı sıfırlamak istediklerini dile getiren Tekin, "Sadece yoksulluğu sıfırlamayacağız. Aynı zamanda çürümüş anlayışı da sıfırlamak istiyoruz. Mesela Almanya dünya ekonomisinde 3. sırada. Almanya'daki hiçbir bakanın makam aracı yok. Belediye başkanlarının makam aracı yok. Bu görgüsüzlük, israf  Türkiye'yi bu noktaya getirdi. CHP olarak buna izin vermeyeceğiz. CHP'nin aşamayacağı güç yoktur. Biz kurucu, Cumhuriyetin değerlerini kuran ve yaşatan bir siyasi partiyiz. Bugün Ankara'da hükmedenlerin kısa süreli iktidar olacağını hepimizin bilmesi lazım. Belki 12-13 yıl uzun süre gibi gözükebilir ama şuna da bakmamız lazım. Niye bu iktidara ihtiyaç duyuldu, neden bu iktidar 12 yıl ayakta kaldı?" diye konuştu. 

Ortadoğu'da Sünni İslam’ın önemli figürlerinin kafaları ezilerek öldürüldüğünü, 12 milyon insanın bu savaşların kurbanı olduğunu söyleyen Tekin, 10 milyondan fazla insanın da dünya coğrafyasına dağıldığını belirtti. Tekin, "En önemli kısmı da Türkiye'dedir. Kırıkkale, Afganistanlısından, Libyalısından, Iraklısından, Suriyelisine kadar herkesin uğrak haline gelmiş. Şimdiki Cumhurbaşkanı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan kendisi çok net ifade etmişti. 'Ben Ortadoğu sürecinin eş başkanı olacağım' demişti. Yani Ortadoğu'daki kanamalı coğrafyanın mimarı olduğunu herkesin bilmesi lazım. Şimdi bunlar taşeronluk görevlerini bitirdiler ve çekip gidecekler. Hiç kimse tereddüt etmesin, korkmasın. CHP olduğu sürece hiçbir şey olmaz" diye konuştu.

- "195 bin kişi cezaevi olmadığı için bekliyor"

Parti olarak milli geliri hakkaniyetli bir şekilde pay etme taahhüdünde bulunduklarını belirten Tekin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "İsrafı yapmamış olsaydık, belki vergi bile almaya gerek kalmazdı" sözlerini anımsattı. Tekin, şöyle devam etti:

"Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e 3 yıldır soruyorum. Ankara'da kiraladığı binaların kimlere ait olduğunun, bunlara kaç para kira ödediğinin cevabını hala alabilmiş değilim. Kendi imkanlarımla yapmış olduğum araştırmada 6,5 milyar lira kira ödüyoruz. Kime ödüyorsunuz? Ne gerek var bu şatafatlı binalara. Yeni AK Parti'nin yeni Türkiye'sinde büyük saraylar, adliye sarayları, icra daireleri ve cezaevleri var. Dünyanın hiçbir ülkesi adliye saraylarıyla övünmez. Bu geri kalmış ülkeler için geçerlidir. Dünyanın hiçbir yerinde iktidar seçim propagandasına cezaevi yapıyorum demez. Buna dünyanın her hangi bir yerinde kıyamet kopar. 165 bin kişi şu anda cezaevlerinde yatıyor. 12 bin fazlayla cezaevlerinde insanlar var. Cezası, infazı kesinleşmiş 195 bin kişi cezaevi olmadığı için bekliyor."

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın bankalardan tahsil edilmesi gereken 96 milyar doların bir kuruşunu tahsil edemediğini öne süren Tekin, bu paraları dolandıranların birinin bile cezaevinde olmadığını savundu. Tekin, cezaevlerinde taahhüdü ihlal edenlerin bulunduğunu söyledi.

Açılan kamu davalarını da eleştiren Tekin, "Kamu davası olarak sen benim malıma, namusuma, haysiyetime bunlara sahip çıkacaksın. Başka şeye sahip çıkmak için kamu davası değilsin. Bu kamu davası niye 17 ve 25 Aralık'ta işlemedi? Nereye işliyor? Gariban vatandaşa, taahhüdü ihlale işliyor. Şu anda 77 bin kişi taahhüdü ihlalden dolayı cezaevi yolu bekliyor. Bu ülkede namuslu olmak bile suç haline geldi. Böylesi bir manzarada bütün bunların çaresi CHP. Açıkladığınız projeler 2 buçuk yıldır çalışılan ve hazırlanan projeler" dedi.

Partisinin oy oranıyla ilgili çeşitli kamuoyu yoklamaları sonuçları bulunduğunu ancak henüz kendilerinin kamuoyu yoklaması yaptırmadığını belirten Tekin, "CHP'de çok ciddi yükseliş var. AK Parti'de çok ciddi bir erozyon ve düşüş var. Yüzde 40'lardan 38'lere, 36'lara düşüş var. Seçime kadar inşallah 30'ları bulur" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.