Chp Grup Başkanvekili Özel: (2)

Chp Grup Başkanvekili Özel: (2)
(Bazı belediye başkanlarının istifası) Bu, bugün istifalar olsa da istifalar gelse de sorundur, gelmese de sorundur. Gelirse başka bir pisliğe işaret eder, gelmezse başka bir pisliğe işaret eder."

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bazı belediye başkanlarının istifasına ilişkin açıklamasını değerlendirirken, "Bu, bugün istifalar olsa da istifalar gelse de sorundur, gelmese de sorundur. Gelirse başka bir pisliğe işaret eder, gelmezse başka bir pisliğe işaret eder." dedi.

Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin TBMM Genel Kurulunda, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerindeki tutumunu eleştirdi.

MHP'nin, "Komisyonda doğru söyler Genel Kurulda şaşar" hale geldiğini ancak komisyondaki muhalefet şerhlerinin CHP'nin şerhlerini aratmadığı ifade eden Özel, ancak Genel Kurulda il ve ilçe müftülüklerine nikah kıyma yetkisini öngören maddeyi sonra olumlu gördüklerini söylediklerini aktardı.

Özel, "16 Nisan'da sadece rejim değişikliğine 'evet' demediler, ihtiyaç duydukları her an sarayın her talebine 'evet' diyorlar. MHP'nin kendi aklı, ortak aklı, seçmeni, tabanı herkes bu düzenlemeye 'hayır' derken ve komisyonda da 'hayır' demişken, birileri bir yerden düğmeye basıyor ve MHP grubu 180 derece tavır ve tutum değiştirebiliyor." iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda, "Kürt'üm demek en tabii hakkındır ama Kürtçülük yapmak hakkın değildir. 'Türk'üm' demek en tabi hakkındır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Çünkü bunlar bölücülüktür." şeklinde konuştuğunu hatırlatan Özel, "MHP buna da 'evet' diyecek midir? Bunu kendi kitlesi sorgulayacak. Buna sessiz mi kalacaklar? " diye sordu.

-Bazı belediye başkanlarının istifası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bazı belediye başkanlarının istifasına ilişkin açıklamasını değerlendiren Özel, "Tayyip Erdoğan, keyfine göre kendi saray hukukunu oturtmaya çalışıyor. 17-25'ten önceki her şeyi affedip, Ceza Kanunu, Ceza Hukuku'nda olmayan bir şey, bir milad belirleyip ondan önceki her şey 'suç' deyip ondan sonrakiler 'suç değil' diyen bu saray mantığı şimdi de 'ya istifa et, ya hukuk' diyor. Eğer istifa ederse hukuk yok, müfettiş yok, yolsuzluklar, istifa ederse FETÖ ile irtibat, ihaleler, rant bunlarla ilgili bir sıkıntı yok. Bu Tayip Erdoğan'ın yaptığı iş bir kedi siyasetidir ve kendi pisliğini örtmeye çalışmaktadır. Diyor ki 'ben bunu örteyim buradan da gideyim. Yarın bu kimin ayağına denk gelirse o zamana kadar bu burada kapalı kalsın." görüşünü savundu.

Erdoğan'ın, "Bu kişilere başka görevler verilebileceğini" söylediği yönünde de haberler bulunduğunu kaydeden Özel, "Diyor ki bu işi bırak gel ben sana başka görevler, beslenme alanları, yetkiler vereyim, bütün pisliklerini örteyim. Ama istifa etmezsen ben orada çok şey biliyorum." diye konuştu.

Özel, bir suç yoksa bunun şantaj, suç varsa da suç ve suçluyu övmek olduğunu ileri sürerek, 2019 seçimleriyle ilgili korkunun ortada olduğunu söyledi. Özel, "Bu, bugün istifalar olsa da istifalar gelse de sorundur, gelmese de sorundur. Gelirse başka bir pisliğe işaret eder, gelmezse başka bir pisliğe işaret eder. " ifadelerini kullandı.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.