Chp Grup Başkanvekili Özel: Ana Muhalefet Partisinin Khk Başvurusu Bir Ödevdir

Chp Grup Başkanvekili Özel: Ana Muhalefet Partisinin Khk Başvurusu Bir Ödevdir
CHP Grup Başkanvekili Özel, "KHK değil, anayasa üzerinde kararnameler çıkarıyorsan birisi sana 'Dur' der. Ana muhalefet partisinin anayasa mahkemesine başvurusu bir hak değil, bir ödevdir." dedi

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olması, birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya karışan Rüzgar Çetin'in tahliyesine ilişkin soru üzerine Özel, Türkiye'de mahkemelerin aldığı her kararın tartışma konusu olduğunu söyledi.

Bu durumun, adalet sistemine olan güvenin zedelenmesine bağlı olduğunu ifade eden Özel, "Meşhur bir kişinin oğlu olunca, 'acaba hep rüzgar bu zenginlerden, güçlülerden yana mı esiyor' diye insanlar şüpheleniyorlar. Bu konuda artık rüzgarın sadece ve sadece haklıdan yana, adaletten, doğrudan yana eseceği, kararların böyle verileceği, herkesin de bu kararlara itibar edeceği bir sistemi kurmak lazım. Bu da adalet sisteminin geldiği bu yapıyı baştan aşağı değiştirmekle olur." diye konuştu.

"OHAL'ın hukuku bellidir"
Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın "OHAL hukuksuzluk değildir" şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın söylediği şu; 'Ben OHAL ilan ettim' diye anayasayı askıya alamazsın, hukukun dışına çıkamazsın, anayasa hangi sınırları çizdiyse o sınırlarda kalacaksın.' Bu sınırların dışına taşıyorsan, birisi bakar. Kim bakar? Anayasa Mahkemesi bakar. OHAL'ın hukuku bellidir. Onun içindeysen Anayasa Mahkemesi'nin görev kapsamında. Ama adına OHAL deyip, herkesi hayrete düşürecek kanun hükmünde kararname değil, anayasa hükmünde hatta anayasa üzerinde kararnameler çıkarıyorsan birisi sana 'Dur' der. Ana muhalefet partisinin anayasa mahkemesine başvurusu bir hak değil, bir ödevdir. O ödevi yerine getirdik."

Muhabir: Seval Güler

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.