CHP Grup Başkanvekili Özel: Başka partiyle hareket etmek, demokrasiyle bağdaşmaz

CHP Grup Başkanvekili Özel: Başka partiyle hareket etmek, demokrasiyle bağdaşmaz
CHP Grup Başkanvekili Özel, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliğine dair "Başka partiyle hareket etmek, siyasetin kaldırabileceği bir şey değil. Bunun demokrasiyle bağdaşır tarafı yok." dedi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğine yönelik AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Kendisinin Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmayacağını ifade eden Özel, "AKP'nin yüzünü ortaya çıkarmak için hakimleriyle, savcılarıyla hesaplaşacağız. Orada gidip fikir, düşünce özgürlüğünü, bugün Türkiye'yi getirdiği noktayı hepimiz anlatacağız." dedi.

Özel, 110 milletvekiliyle Anayasa Mahkemesine başvurmayacaklarını, başka bir partinin başvurusunun altında asla imza atmayacaklarını bildirdi. Özel, ancak her milletvekilinin bireysel başvuru hakkının saklı olduğuna işaret ederek, bireysel başvuruyu engelleme konusunda bir düşüncelerinin olmadığını kaydetti.

"Siyaseten kabul edilebilir tarafı yok"
Milletvekillerinin, durumlarını değerlendirerek başvuru yapabileceğine değinen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bireysel başvuru yapana herhangi bir müeyyidemiz yok. Bireysel başvurunun yasaklanması düşünülemez, bu bireysel bir haktır. Ben kendi adıma kullanmayacağım. Ama başka partinin bildirisinin altına imza ya da toplu halde 110 CHP'li milletvekiliyle başvuruyu düşünmüyoruz. Elbette bir başka partiyle hareket etmek, siyasetin kaldırabileceği bir şey değil. Bunun demokrasiyle bağdaşır tarafı yok."

Bu arada bireysel başvuruda bulunmak isteyen milletvekilleri için hukuki desteği, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.