CHP İl Başkanı Tozan'ın darbedilmesi

CHP İl Başkanı Tozan'ın darbedilmesi
Tutuklu sanıklardan Üçüncüoğlu'nun sosyal medya paylaşımlarına övücü yorumlar yapanlar hakkında soruşturma başlatıldı

DÜZCE (AA) - CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın darbedilmesine ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntüye övücü yorumlar yapanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, yaptığı yazılı açıklamada, Tozan'ın yaklaşık on gün önce, bir derneğin başkanı İsa Üçüncüoğlu ile aynı derneğe üye oldukları belirtilen Raşit Arslanaydın ve Cihan Cengiz tarafından evine gittiği sırada Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki bir marketin önünde darbedildiğini anımsattı.

Güre, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan İsa Üçüncüoğlu'nun, sosyal medya hesabından paylaştığı olay anına ilişkin görüntülere övücü nitelikte yorum yapanlar hakkında "suçu ve suçluyu övme" suçundan soruşturma açıldığını belirtti.

Açıklamada, yorum yapanların tespiti ve savunmalarının alınması işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, bir derneğin başkanı İsa Üçüncüoğlu ile aynı derneğe üye oldukları belirtilen Raşit Arslanaydın ve Cihan Cengiz tarafından evine gittiği sırada Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki bir marketin önünde darbedilmiş, zanlılardan, Arslanaydın ve Cengiz, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece "kasten adam yaralama", Üçüncüoğlu ise "kasten adam yaralama" ile darp anını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gerekçesiyle "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklanmıştı. Cengiz ve Arslanaydın, tutukluluk hallerine yaptıkları itiraz sonucu serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.