Chp İstanbul Milletvekili Şeker:

Chp İstanbul Milletvekili Şeker:
"Düşüncelerimizi ifade etmezsek doğruyu bulamayız. Kapının önü de parti de ülke de bizim"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP'de olağanüstü kurultay taleplerine ilişkin, "Kimse kavga etmiyor, insanlar düşüncelerini ifade ediyorlar. Düşüncelerimizi ifade etmezsek doğruyu bulamayız. Kapının önü de parti de ülke de bizim." dedi.

Şeker, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de basın özgürlüğünün bulunmadığını, dünya basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye'nin 163. sırada olduğunu söyledi.

Bazı CHP'li milletvekilleriyle geçen hafta cezaevinde bulunan gazetecileri ziyaret ettiklerini belirten Şeker, tutuklu gazetecilerin neyle suçlandıklarını dahi bilmediklerini öne sürdü. Şeker, bunun açıkça insan hakkı ihlali olduğunu ifade ederek, "Böyle bir ortamda basın özgürlüğü gününü kutlamak da imkansızdır. Daha önce Wikileaks, geçen hafta da Wikipedia engellendi. 'Hayır' diyenler ve benim hesabımda engellenmeyle ilgili bir işlem başlatılmış durumda." diye konuştu.

Şeker, "Kadıköy bitmedi, hayır yeni başlıyor" şeklindeki sosyal paylaşımını kaldırmasının istendiğini, aksi halde engelleneceğinin bildirildiğini aktardı.

Bunu kaldırmayacağını, halkın haber alma hakkını sonuna kadar savunacağını, ilgili makamlara itiraz edeceğini dile getiren Şeker, milletvekillerinin halkı haberdar etmesine engel olunamayacağını söyledi.

Şeker, "Demokratik hakkımızı, özgürlüklerimizi savunurken, bu tweetleri attığımızda engellenirken, bugün maalesef internette IŞİD'in sitelerine çok rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz, hiçbir engelleme yok. IŞİD'in yayın organlarına Türkiye'nin her yerinden erişilebiliyor. Bunlarla ilgili hiçbir işlem yapmayanlar, hayırına sahip çıkanlara karşı öfkeliler, tutukluyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanın partili olduğunu, cumhurbaşkanına oy vermeyenlerin öteki olduğunu ileri süren Şeker, böyle bir ülkede ötekinin hakkını savunmuyorsa devletin çürümeye yüz tutacağını savundu.

Olağanüstü kurultay taleplerinin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız." sözlerinin anımsatılması üzerine Şeker, eleştiriden korkmamak, eleştirinin önünü açmak gerektiğini kaydetti. Kimsenin kavga etmediğini, insanların düşüncelerini ifade ettiğini belirten Şeker, "Biz düşüncelerimizi ifade etmezsek doğruyu bulamayız. Kapının önü de bizim, parti de bizim, ülke de bizim. Hep beraber nasıl katkı verebiliriz, bunun çalışmasını yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.