Chp İstanbul Milletvekili Şeker:

Chp İstanbul Milletvekili Şeker:
"16 Şubat 1969 tarihinde Milli Türk Talebe Birliğinin Genel Başkanı İsmail Kahraman'dı"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, 16 Şubat 1969 tarihinde Milli Türk Talebe Birliğinin Genel Başkanı olduğunu, bunun özgeçmişinde de yazdığını savundu.

Şeker, partisinin bazı milletvekilleriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis Başkanının seçildiği 20 Kasım Pazartesi günü Genel Kurulda yaptığı konuşmada, 16 Şubat 1969 tarihinde meydana gelen olaylara atıfta bulunduğunu ve Kahraman'ın bu dönemde Milli Türk Talebe Birliğinin Genel Başkanı olduğunu söylediğini anımsattı.

Ali Şeker, bunun üzerine TBMM Başkanlığınca açıklama yapıldığını ve "TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman, belirtilen tarihte bir cemiyet başkanı olarak görev yapmamış, söz konusu edilen olaylarda da herhangi bir dahli olmamıştır." ifadelerine yer verildiğini aktardı.

Kahraman'ın 2016 yılı TBMM Milletvekili Albümündeki özgeçmişinde, "Milli Türk Talebe Birliğinde 48. Dönemde Genel Başkanlık yaptı." ifadesinin bulunduğunu belirten Şeker, Birliğin 15 Mart 1967- 28 Nisan 1969 tarihlerini kapsayan 48. Döneme ilişkin faaliyet raporunun önsözünde de İsmail Kahraman'ın imzasının bulunduğunu öne sürdü.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.