CHP İzmir Kongresi’nde arbede

CHP İzmir Kongresi’nde arbede
Cumhurbaşkanlığı Seçimi hezimeti sonrası koltuğu bırakmayan Kemal Kılıçdaroğlu ile muhalifler arasında başlayan kavga kongrelere de yansıyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi hezimeti sonrası koltuğu bırakmayan Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile muhalifler arasında başlayan kavga kongrelere de yansıyor. Bir çok kongrede olduğu gibi İzmir kongresi de arbedeli geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi'nde, çarşaf liste-blok liste anlaşmazlığı arbedeye döndü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, arbedenin arasında kaldı.

aa-20230916-32164144-32164137-chp-izmir-il-baskanligi-38-olagan-kongresi.jpg

ÖZGÜR ÖZEL DE KATILDI

CHP İzmir İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi, Fuar İzmir'de başladı. Kongreye CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Grup Başkanı ÖzgürÖzel , CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlı Aka milletvekilleri ve partililer katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), geçtiğimiz seçim sürecinin ardından başlayan kongreler süreci İzmir'de devam ediyor. 38'inci Olağan İzmir İl Kongresi, Gaziemir Fuar İzmir'de başlarken 617 delegenin kullanacağı oylarla yeni il başkanı belirlenecek. Kongrenin gerçekleştiği salonda ise liste krizi meydana geldi. Çarşaf liste isteyenlerle blok liste isteyenler arasında gerginlik çıktı.

aa-20230916-32164144-32164141-chp-izmir-il-baskanligi-38-olagan-kongresi.jpg

Başkanlar arada kaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin koruma ekibinin protesto edenleri kürsüden uzak tutması için müdahale etmesi sonrası gerginlik kavgaya dönüşürken, yumruklar konuştu. Kongrede, tüm uyarılara rağmen kavga büyürken, blok liste ve çarşaf liste taraftarı gençler birbirine girdi. Divan başkanının uyarıları kavgayı yatıştırmada yetersiz kalırken, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat araya girdi. Ancak Polat'ın müdahalesi de işe yaramadı. Çıkan kavga Şenol Aslanoğlu'na yönelirken, Aslanoğlu ve Tunç Soyer, polis eşliğinde güçlükle salondan salondan çıkarıldı.

CHP'de benzer görüntülerin bundan sonraki kongrelerde de devam edeceği tahmin ediliyor.

aa-20230916-32164144-32164143-chp-izmir-il-baskanligi-38-olagan-kongresi.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.