CHP Kadın Kolları İç Anadolu Bölge Toplantısı

CHP Kadın Kolları İç Anadolu Bölge Toplantısı
Kadın Kolları Genel Başkanı Köse:- "Ülkemizin doğusunda da batısında da yaşanan olumsuz olaylardan en çok etkilenen kadınlar ve çocuklar. Yaşanan bu sorunlar karşısında, CHP Kadın Kollarını, kadınlarımızın ilk ulaşabilecekleri adres haline getirmeliyiz"

ANKARA (AA) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Ülkemizin doğusunda da batısında da yaşanan olumsuz olaylardan en çok etkilenen kadınlar ve çocuklar. Yaşanan bu sorunlar karşısında, CHP Kadın Kollarını, kadınlarımızın ilk ulaşabilecekleri adres haline getirmeliyiz." dedi.

CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen, Kadın Kolları İç Anadolu Bölge Toplantısı'nda konuşan Köse, bugün ölüm yıl dönümü olan Türkan Saylan'ı rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Saylan'ın kız çocuklarının eğitimine verdiği destek ve mücadele ile hep anılacağını ifade eden Köse, Saylan'ın yaktığı ışığı söndürmeye çalışan zihniyetin, karşısında CHP Kadın Kollarını bulacağını bildirdi.

Köse, yarın kurtuluş mücadelesinin başladığı 19 Mayıs'ın kutlanacağını anımsatarak, 19 Mayıs'ın "kurtuluş, laiklik, demokrasi, aydınlık ve tam bağımsız Türkiye" anlamına geldiğini dile getirdi.

Samsun'un, Kurtuluş savaşının başladığı, Ankara'nın ise mücadelenin yönetildiği yer olduğuna işaret eden Köse, kadınların elde ettiği hakları, bu mücadeleye borçlu olduğuna dikkati çekti.

Köse, bu emanete ve gençliğe sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Ülkemizin doğusunda da, batısında da yaşanan olumsuz olaylardan en çok etkilenen kadınlar ve çocuklar. Yaşanan bu sorunlar karşısında, CHP Kadın Kollarını, kadınlarımızın ilk ulaşabilecekleri adres haline getirmeliyiz." ifadesini kullandı.

- Sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak

Konuşmanın ardından basına kapalı gerçekleşen toplantıda, İç Anadolu Bölgesi'ndeki çeşitli illerden gelen kadın kolları başkanları söz aldı.

Kadınların yaşadığı sorunların ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantı sonunda, bir "sonuç bildirgesi" açıklanacağı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.