Chp Kocaeli Milletvekili Tarhan:

Chp Kocaeli Milletvekili Tarhan:
"PTT Genel Müdürlüğü içerisinde paralel bir yönetim oluşturulmuştur"- "Anadolu'da PTT teşkilatları dağıtım için araç bulamazken, danışman kadroları için araç tahsisi yapılmış mıdır"

TBMM (AA) - CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, PTT Genel Müdürlüğünde onlarca kişinin danışman olarak çalıştırıldığını savunarak, "Bu tabloda görünen o ki PTT Genel Müdürlüğü içerisinde paralel bir yönetim oluşturulmuştur." dedi.

Tarhan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına, PTT Genel Müdürlüğüne ilişkin sunduğu soru önergesini anımsatarak, TRT gibi bir örnek daha yaşanmasın diye halktan gelen birtakım şikayetleri Bakanlığa sorduklarını söyledi.

Türkiye'nin gözde kuruluşlarından biri olan PTT Genel Müdürlüğünü karalamak gibi bir amaçlarının olmadığını belirten Tarhan, şu soruları yöneltti:

"Bizler OHAL nedeniyle isimleri açıklamıyoruz. PTT Genel Müdürlüğü teşkilatlanması içerisinde Muhasebe ve Finansman Dairesi Başkanlığı varken, kredi danışmanlığı adı altında C.A'yı neden çalıştırıyorsunuz? Personel ve İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı varken İnsan Kaynakları Danışmanı adı altında O.Ç'yi neden çalıştırıyorsunuz? Genel Müdür Yardımcılığı varken, Genel Müdürlüğün Başdanışmanı pozisyonunda C.Y'yi neden çalıştırıyorsunuz? Yine Genel Müdür Danışmanı pozisyonunda F.K'yı, H.A'yı, Ö.K'yı, A.B'yi, M.K'yı, M.C'yi, Ş.S'yi, S.K'yı, K.İ'yi neden çalıştırıyorsunuz? Bilgi İşlem Uzmanı, İdari Hizmet Sözleşmelileri kadroları adı altında onlarca kişi danışman olarak çalıştırılıyor. Bu tabloda görünen o ki PTT Genel Müdürlüğü içerisinde paralel bir yönetim oluşturulmuştur. Anadolu'da PTT teşkilatları dağıtım için araç bulamazken, danışman kadroları için araç tahsisi yapılmış mıdır? Bakanın, bu sorulara cevap vermesi gerekirken, 'PTT kurumunu yıpratmak doğru değildir' demesi doğru değildir."

Tarhan, PTT'ye zarar vermeyi değil tartışılan konulara açıklık getirmeyi ve sorumluların hesap vermesini sağlamayı amaçladığını vurgulayarak, Bakanlığın bir an önce sorularına cevap vermesi gerektiğini ifade etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.