CHP Konya’yı alabilir mi? Konyalıların Öztrak’a cevabı

CHP Konya’yı alabilir mi? Konyalıların Öztrak’a cevabı
CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın yerel seçimlere işaret ederek ‘Konya’yı bile alacağız’ iddiasına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ‘Konya’nın bundan haberi var mı?’ diye yanıt vermişti. Konuyu Konyalı seçmenlere sorduk. İşte yanıtlar...

Geçtiğimiz günlerde CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yaklaşan yerel seçimler öncesinde iddialı bir cümle kurmuş ve ‘Konya’yı bile alacağız’ diyerek dikkatleri Konya’ya çekmişti. Ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın bu söyleme cevabı gecikmemiş ve sosyal medya hesabından ‘Bundan Konya’nın haberi var mı?’ demişti. Yine merkez ilçe belediye başkanları da yaptıkları paylaşımlarla CHP’li Öztrak’ın söylemini tiye almış; AK Parti İl Başkanı Hasan Angı da Konya’nın CHP’ye geçmesinin mümkün olmadığı yönündeki fikrini beyan etmişti.

Peki seçilmişler yani mevcut başkanlar CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın iddiasını jet hızıyla çürütürken Konya halkı ne dedi? Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ‘Peki bundan Konya’nın haberi var mı?’ sorusu üzerine aynı soruyu Konyalı seçmenlere sorduk. İşte aldığımız cevaplar…

HOCA: BU KADAR APTALCA BİR AÇIKLAMA OLABİLİR Mİ?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın Konya ile ilgili yaptığı açıklamayı saçma bulduğunu dile getiren Ahmet Hoca, “Bu kadar aptalca bir açıklama olabilir mi? İnsan bir utanır, söyleyeceği sözü bir düşünür. Yani beyefendinin Konya’da aldığı oy oranı belli. Neye dayanarak bu açıklamayı yapıyor. Biraz daha akıllı mantıklı olmalı. Kesinlikle 2024 yerel seçimlerinde Konya’dan istediği oy oranını alamaz. Vatandaşlar her ne kadar da şikâyetçi olsa da AK Parti Konya bazında kazanır” dedi.

“KONYA AK PARTİ’NİN EN BÜYÜK KALELERİNDEN BİRİ”

2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Konya’da istediği oy oranını alamayacağını aktaran ismini vermek istemeyen vatandaş, “2024 yerel seçimlerinde CHP kesinlikle Konya’da istediği oy oranını alamaz. Konya AK Parti’nin en büyük kalelerinden biri. Konya’da muhafazakâr vatandaşların sayısı daha fazla. Son seçimlerden sonra CHP’ye güvenmiyorum. İnsanlara vaatlerle oynadılar. Ben vatandaşların CHP’ye tepki olması için, CHP yönetimindeki şehirlerin bile CHP’nin kaybedeceğini düşünüyorum. Solcu bir görüşe sahip biri olarak şunu belirtmek isteri; şu saatten sonra açıkçası CHP’yi desteklemem” diye konuştu.

KOYUNCU: KONYA HAKLININ BU KONUDAKİ TEPKİSİ ÇOK NET

Konyalıların CHP hakkındaki düşüncelerini yapılan son seçimlerde belirttiğini söyleyen Gülperi Koyuncu, “Konya haklının bu konudaki tepkisi gerçekten çok net. Son yapılan seçimlerde bu tepkiyi halk olarak hep birlikte ortaya koyduk. 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Konya’da kazanacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

KARACA: AKILLANDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

“Seçim sonuçlarının yarı yarıya kalacağını düşünüyorum” diyen Aleyna Karaca şunları kaydetti: “Akıllandığımızı düşünüyorum. Ekonomik şartlarda belli şu anda. Bence CHP 2024 yerel seçimlerinde Konya’da kazanır diye düşünüyorum.”

CANLI: KONYA’YI ALAMAZLAR, ALGI YAPIYORLAR

2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Konya’da kazanamayacağını düşündüğünü belirten Hikmet Canlı, “2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Konya’da kazanacağını düşünmüyorum. Keşke kazansa ama kazanacağına inanmıyorum. Konya’yı alamazlar, algı yapıyorlar. AK Parti Konya’da açık ara bir farkla kazanır” ifadelerine yer verdi.

“MAALESEF, CHP BUGÜN İÇLER ACISI BİR HALDE”

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, şunları kaydetti: “ CHP 2024 yerel seçimlerinde Konya’yı alamaz. Algı operasyonu yapıyorlar. Kendi içlerindeki meseleleri bile çözemiyorlar. Maalesef, CHP bugün içler acısı bir halde. Bu insanlara nasıl güvenelim de oy verelim. CHP Sözcüsü Faik Faik Öztrak, yaptığı açıklama ile kendi içlerindeki sorunu kapatmaya çalıştıklarını düşünüyorum.”

ILDIRAR: YÜZDE 40-45 OY ORANIYLA KAZANIR

AK Parti’nin yüzde 40-45 oranıyla kazanacağını dile getiren Emrah Ildırar, “Konya’da AK Parti’nin belirli kemikleşmiş oyları var. Bu kemikleşmiş oy sayesinde AK Parti yine Konya’da yüzde 40-45 oy oranıyla kazanır. Ekonomik sorunlar yaşıyor olabiliriz. Ama yine aynı şekilde büyükşehirlerde AK Parti, yerel seçimlerde kazanacak. Buna Konya da dâhil. Ama belki tepki olarak Konya’da oy oranı aşağı doğru eğilim gösterebilir. Her ne olursa olsun, CHP’nin Konya’da kazanacağını düşünmüyorum. Bu açıklamayla kendi partililerine mesaj verebilir” ifadelerini kullandı.

ŞAHAN: KONYA AK PARTİ’NİN KALESİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın, yalan söylediğini kaydeden Kerim Şahan, şu açıklamalarda bulundu: “CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yalan söylüyor. 2024 yerel seçimlerinde Konya’yı alamazlar. Konya, AK Parti’nin kalesi. CHP’nin Konya’da kazanabilmesi için tek başına olması gerekiyor. Ama CHP koalisyonla mücadele ediyor. Son seçimlerde sonuçları gördük. Kısacası AK Parti Konya’da kazanır. Emeklilerin maaşlarında zam yaparlarsa bu işi çok iyi başarırlar.”

ÇAKIR: MUHALEFETİN YENİLENMEYE İHTİYACI VAR

CHP’nin büyükşehirlerde oy kaybedeceğini ifade eden Mehmet Çakır, “CHP’nin genel anlamada çok oy kaybedeceğini düşünüyorum. İstanbul, Ankara ve İzmir’in 2024 yerel seçimlerinde AK Parti yönetimine geçeceğini düşünüyorum. İstanbul belki zor olur ama Ankara’nın AK Parti yönetiminde olacağını düşünüyorum. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli. Yunanistan da bile Kiryakos Miçotakis, seçilince muhalefet partisi lideri istifa etti. Ama Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmiyor. Muhalefetin yenilenmeye ihtiyacı var. Kendi atadığı delegeler yine Kılıçdaroğlu’nu seçecek. Bu yüzden bu şekilde devam edecek. Kılıçdaroğlu istifa etmediği, Sadullah Ergin’i milletvekili olarak çıkardığı ve CHP’yi eski CHP yapmadığı sürece; CHP istediği oy oranını elde edemez. Bazen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, uçuyor” sözleriyle cümlelerine son verdi.
Haber • Pakize Şengül

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum