CHP MYK toplantısı

CHP MYK toplantısı
Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'ın Mısır ziyaretlerine ilişkin sunum yaptığı toplantıda, Türkiye'de yaşanan terör olayları ile tutuklu gazeteci ve akademisyenlerin durumu değerlendirildi- Toplantıda, Güneydoğu'da bir kentte il başkanları toplantısı yapılma

ANKARA (AA) - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü.

Alınan bilgiye göre, toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Mısır'a yaptıkları ziyarete ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesiyle ilgili alınan kamulaştırma kararının değerlendirildiği toplantıda, gelecek il başkanları toplantısının, mayıs ayında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bir ilde yapılması görüşüldü.

CHP'nin üniversiteler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla yürüttüğü yeni anayasa çalışmasının ele alındığı toplantıda, CHP'nin de kendi anayasa çalışmalarını sürdürerek, kamuoyuyla paylaşması gündeme geldi.

Tutuklu gazeteciler ile akademisyenlerin durumlarının da ele alındığı toplantıda, "CHP'nin hukuksuzlukların karşısında kararlı bir şekilde duracağı" vurgusu yapıldı.

- "İkinci büyük buluşma Tekirdağ'da"

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başkanlığında sendikalar, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve birliklerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Büyük Buluşma" toplantısının ikincisi, 2 Nisan Cumartesi günü Tekirdağ'da yapılacak.

İl başkanlıklarına gönderilen genelge ile toplantıda, "Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinden gelecek temsilcilerin siyasi gündem ve ülkenin içinde bulunduğu kaos ortamı ile ilgili yorumlarının, kurumsal sıkıntı, talep ve beklentilerinin ağırlıklı olduğu, bu kuruluşlar ile ülke geleceği için hayata geçirilecek ortak çalışmaların alt yapısının tasarlanacağı" belirtildi.

Bu kapsamda, toplantıya ilişkin bölge milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ile koordineli bir çalışma yapacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.