Chp Niğde Milletvekili Gürer:

Chp Niğde Milletvekili Gürer:
"Bugün artık emekli, büyük kentlerin pazar yerlerine akşam saatlerinde kimseye görünmeden gidip fiyatı düşen ürünlerden alarak geçinmek zorunda kalıyor"

TBMM (AA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Bugün artık emekli, büyük kentlerin pazar yerlerine akşam saatlerinde kimseye görünmeden gidip fiyatı düşen ürünlerden alarak geçinmek zorunda kalıyor." dedi.

Gürer, Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) üyeleriyle Mecliste yaptığı basın toplantısında, Türkiye'de 10 milyon civarında emeklinin olduğunu ve bunların ciddi sorunlar yaşadığını söyledi.

Emeklilerin, ekonomik anlamda yaşadıkları sıkıntı ve mağduriyetlerin yanında örgütlenmelerinin önünde de büyük engeller bulunduğunu savunan Gürer, "Bugün artık emekli, büyük kentlerin pazar yerlerine akşam saatlerinde kimseye görünmeden gidip fiyatı düşen ürünlerden alarak geçinmek zorunda kalıyor. Bayramlarda torunlarına harçlık veremeyecek kadar mağdur bir yaşam içindedir." diye konuştu.

Gürer, Emekli-Sen üyelerinin Meclis önünde yapmak istediği basın açıklamasına OHAL nedeniyle izin verilmediğini, bundan dolayı açıklamanın Mecliste yapıldığını söyledi.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen ise enflasyon oranlarının düşük açıklandığını ve bundan dolayı maaşlarının erimeye devam ettiğini savunarak, "2018 yılı bütçesine eklenecek bir madde ile emeklilerin 2017 yılının kayıplarını karşılayacak ek zam bir an önce verilmelidir." dedi.

Toplantıya, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve HDP Van Milletvekili Lezgin Botan da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.