Chp Tbmm Grup Toplantısı

Chp Tbmm Grup Toplantısı
Genel Başkan Kılıçdaroğlu: (2)"Kuzey Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirildiğinde bunlar nota vermediler. 'Sarraf, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, o nedenle verdik notayı' diyorlar. Askerler de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı, onlar İngiliz vatan

TBMM (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kuzey Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirildiğinde bunlar nota vermediler. 'Sarraf, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, o nedenle verdik notayı' diyorlar. Askerler de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı, onlar İngiliz vatandaşı mıydı? Niye vermedin notayı." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bir televizyon kanalında göçmenler için çok ağır bir ifade kullanıldığını, bunun, bütün göçmenleri derinden yaraladığını ve ortak bir kınama duyurusu hazırlandığını söyledi.

Türkiye, Bosna Hersek, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan'daki bütün göçmen kardeşlerine ve bütün soydaşlara CHP Grubu'ndan selam, sevgi, dostluklarını gönderdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün 1931'de söylediği, "Muhacir diye küçümsenenler, tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar, yani düşmanla sonuna kadar dövüşenler çekilen ordunun ricat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak, çekilmek nedir bilmeyenlerdir. Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır." sözlerini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın çocuklarının vergi cennetlerinde şirketlerinin olduğuna yönelik haberler çıktığını, Yıldırım'ın da bunun üzerine her türlü soruşturma yapılabileceğini söylediğini aktararak, CHP olarak bu konuyla ilgili verdikleri araştırma önergesinin AK Parti tarafından reddedildiğini söyledi.

Yıldırım'a, "Bu sizin iradenizle mi sarayın iradesiyle mi reddedildi?" diye soran Kılıçdaroğlu, Yıldırım'ın bir şey söylerse, sözünde durduğunu, bu nedenle sarayın iradesiyle olduğunu düşündüğünü savundu. Kılıçdaroğlu, AK Parti Grubu'nun, araştırma önergesini reddetmesinin başlı başına ayıp olduğunu ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, 2006'da çıkan Kurumlar Vergisi Kanunu'na göre, Türkiye'den bir şirketin, vergi cennetlerinde bir şirket kurması halinde parasını Türkiye'ye getirdiğinde yüzde 30 vergi alındığını, hangi ülkelerin vergi cennetleri olacağını Bakanlar Kurulunun belirlediğini anımsattı. Kılıçdaroğlu, "Parlamento sana, vergi cennetlerini açıkla oradan gelen parayı yüzde 30 vergile görevini verdi. Bu görevi yapmıyorsun, ihmal ediyorsun. Bunu araştıralım dediğimizde araştırmayı reddediyorsun. Görev kusurudur, görev ihmalidir, kasıtlıdır; gelen paralar vergilenmesin diye." ifadesini kullandı.

- "Kim milli?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yastık altındaki dövizin bozdurulması çağrısında bulunarak, "Biz yerliyiz, milliyiz." dediğine işaret eden Kılıçdaroğlu, Çorlu'da Erdoğan'a, "Senin çocuklarının yurt dışı hesaplarına gönderdiği milyonlarca dolar var mı?" sorusunu yönelttiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilal'e anlatır gibi bir daha anlatayım; sevgili Erdoğan, çocuklarının, eniştenin, dünürünün, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün yurt dışında vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyoruz. Bunun cevabını bekliyorum. Sordum soruyu tık yok. 80 milyonun önünde soruyorum; sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Çıkacağız milletin önüne. Benim çocuklarımın, dünürümün, eniştemin, yedi göbek sülalemin bir dolar hesabını bulursan gel bana söyle. O şirketin kuruluş sermayesi de 1 sterlin, giden para milyonlarca dolar. Yerli ve milliysen bunun cevabını bana vereceksin. Yerli, milli filan bırak bu ayakları. Senin kaç milyon dolar paran var, bize bir çıkar, paralar nerede?

Erdoğan, 'Faiz lobisine çalışıyorsunuz, başka bir şey yok. Bu ülkede en çok kazananlar banka sahipleri, finans sektörü bunlar götürüyor parayı.' diyor. Kime söylüyor bunu. Öyle anlaşıyor ki memleketi Fransızlar yönetiyor bizim haberimiz yok! 15 yıldır bu memleketi sen yönetmiyor musun? 'Faizi indiremiyorum' diyorsun, bilinçli olarak indirmiyorsun zaten. Çıkar KHK, faiz sıfır olmuştur de. Kimden şikayet ediyorsun, Yıldırım'dan, Maliye Bakanı'ndan mı şikayet ediyorsun, Merkez Bankası'ndan mı şikayet ediyorsun? Atamayı sen yaptın, altında Trump'un, İngiliz hükümetinin mi imzası var? Sen masum bir adam değilsin. Sen memleketi yönetemiyorsun. Milleti felakete sürüklüyorsun. Dolar aldı başını gidiyor. Bu memlekete gelen bütün felaketlerin tek sorumlusu sensin."

-"Askerler de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı"

Rıza Sarraf ile ilgili gelişmelere de değinen Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı ve bakanların ABD'ye giderek, "Sarraf'ı bize verin" dediklerini ancak tık olmadığını söyledi.

Sarraf'ın nerede olduğunu öğrenmek için iki kez nota verildiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Sarraf için bu kadar niye düşünüyorsun, telaşa kapılıyorsun? Suudi Arabistan'dan, Almanya, ABD'ye git dünya kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hapiste. Kuzey Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirildiğinde bunlar nota vermediler. 'Sarraf, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, o nedenle verdik notayı' diyorlar. Askerler de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı, onlar İngiliz vatandaşı mıydı? Niye vermedin notayı. Veremezsin, niçin, Rıza Sarraf suç ortağı da onun için. Sarraf'ın, devlet protokolünde yeri vardı. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, Sarraf hepsi bir aradalardı. İkinci biri daha var, fesli deli Kadir. O da devlet protokolünde yer alıp, kafasında bir fes, sabahtan akşama kadar Atatürk'e her türlü haraketi yapardı. Ama bu aralar ne hikmetse hiç sesi çıkmıyor. Atatürkçü mü oldu acaba?

Eğer akılları olsaydı, eğer devleti iyi yönetselerdi İran'ın yaptığını yaparlardı. İran, Babek Zencani ile Sarraf'ı yargıladı, mahkum etti 'İran'ın çıkarlarını zarara uğrattınız' dedi. Biz dosyanın üstünü kapattık çünkü siyasiler de o yolsuzluk dosyalarına ortaktı. Şimdi ağlıyorlar, 'bu bir milli davaymış.' Hırsızlığın, yolsuzluğun millisi olur mu? Kimin köşeyi döndüğünü, kimin ayakkabı kutularında para topladığını da gayet iyi biliyoruz."

-"Erdoğan, gözlerinden öperim"

Erdoğan'ın, Suriyeliler için 30 milyar dolar harcadıklarını söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun nereye harcandığını sorduğunu ancak "tık olmadığını" savundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, kendisine laf yetiştirmek için gece bile uyumadığını öne sürerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"İki basit soru sordum; çocukların, dünürün, enişten, eski özel kalem müdürün milyonlarca dolar parayı sermayesi bir lira olan bir şirkete niye gönderdi? Bir soru daha sordum, cevabını vermedin, bir daha soruyorum; 30 milyar doları Suriyeliler için nerede, ne zaman harcadın? Sayıştay, ben, vatandaş, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri, Maliye Bakanı, ekonomiden sorumlu bakan, Hazine, Merkez Bankası bilmiyor, kimden öğreneceğiz. Sevgili Erdoğan, umarım sorularımı anlamışsındır. Ben senden bu iki soruya açık ve net, beni, vatandaşları tatmin edecek cevap bekliyorum. Sevgili Erdoğan, gözlerinden öperim."

(Bitti)



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.