CHP yoğun bir döneme giriyor

CHP yoğun bir döneme giriyor
Parti örgütlerini dinamik tutmak ve halkla daha çok temas kurmak için çalışmalara hız veren CHP'de, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu yoğun bir program bekliyor- PM üyelerine ve milletvekillerine "alanda bulunmaları" talimatını veren Kılıçdaroğlu, yurtiçi ve d

ANKARA (AA) - MEHMET TOSUN - Parti örgütlerini dinamik tutmak ve halkla daha çok temas kurmak için çalışmalara hız verilen CHP'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu yoğun bir program bekliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2019'daki genel seçimleri hedef olarak belirleyen CHP, ziyaret ve toplantı trafiğini gelecek günlerde daha da artıracak.

Parti Meclisi (PM) üyelerine ve milletvekillerine "alanda bulunmaları" talimatını veren Kılıçdaroğlu, mesaisinin büyük bölümünü Ankara dışında geçirecek.

Bu kapsamda, Ankara'da 5 Mart'ta "Büyük Buluşma" adı altında başlatılan, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve meslek kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıların, yıl sonuna kadar 20'nin üzerinde ilde yapılması planlanıyor.

Kılıçdaroğlu'nun bu buluşmalarda, CHP'nin 16 maddelik çağrısını yineleyerek, "yargı bağımsızlığı, medya özgürlüğü, milletvekillerinin belirlenmesinde lider sultasına son verilmesi, yüzde 10'luk seçim barajının değiştirilmesi, düşünce ve örgütlenme özgürlüğü, toplantı ve gösteri hakkı, üniversitelerin özerk olması, siyasette ahlak, güçlü sosyal devlet, doğa haklarının korunması, toplumsal barış ve dış politika" gibi konularda partisinin düşüncesini anlatması bekleniyor.

İl başkanları toplantılarını da rutine çevirmek isteyen CHP, 45 günlük periyotlar halinde çeşitli illerde bu toplantıları düzenleyecek.

Bu yıl içinde, il başkanlarını 8 kez bir araya getirmeyi planlayan parti, Antalya'nın ardından, 14 Mayıs'ta Van'da bir toplantı yapacak. İl başkanları toplantısının ardından, Kılıçdaroğlu'nun, Van'da sivil toplum kuruluşları ve bölge iş dünyasının temsilcileriyle de bir araya gelmesi düşünülüyor.

İl başkanları toplantılarının, gelecek yıldan itibaren, 2019 seçimlerine kadar her ay yapılması da partinin gündeminde.

CHP ayrıca, 20-22 Mayıs'ta, milletvekillerinin katılımıyla Antalya'da bir kamp düzenleyecek.

- Bölgesel toplantılar yapılacak

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin belediye başkanlarıyla da sık sık bir araya gelmesi planlanıyor. Bu yıl ilki 7 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleşecek toplantıların, üçer aylık periyotlar halinde tekrarlanması düşünülüyor.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un koordinesinde düzenlenecek toplantılarda, CHP'li belediyeler çalışmalarını paylaşacak.

Projeler ve belediyelerin uygulamaları konusunda görüş alışverişinde bulunulacak toplantılarda, belediyelerin, sosyal projeler geliştirerek, vatandaşlarla daha çok iç içe olmalarının yol haritası çizilecek.

CHP ayrıca, tarım ve sanayi ile emekçilerin sorunlarına yönelik bölgesel toplantılar da yaparak, vatandaşları dinleyecek.

- Yurtdışına özel önem

Gelecek günlerde, CHP'nin ağırlıklı olarak yapmayı planladığı etkinlikler arasında yurtdışı ziyaretleri de bulunuyor.

Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl başkanlığında yürütülen çalışmalar kapsamında, CHP, Türk vatandaşlarının çoğunlukla yaşadığı Almanya, Avusturya ve Belçika başta olmak üzere birçok ülkede örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor.

Bazı ülkelerde temsilcilikler, bazılarında ise "CHP Birlikleri" açan parti, ülkelerin yasalarına uygun tüzük hazırlıyor.

Yurtdışı örgütlenmesine önem veren Kılıçdaroğlu'nun, mayıs ayında Almanya'ya bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Burada vatandaşlarla bir araya gelecek Kılıçdaroğlu'nun, Alman yetkililerle de görüşmeler yapması öngörülüyor. Kılıçdaroğlu'nun yurtdışında vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıları artıracağı belirtiliyor.

Bu arada, daha önce Mısır, Filistin, İsrail ve ABD'de temaslar gerçekleştiren Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın da ziyaretlerini sürdüreceği ifade ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.