CHP'den "Çocuk haklarını izleme komisyonu" teklifi

CHP'den "Çocuk haklarını izleme komisyonu" teklifi
TBMM (AA) - CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, büyükşehir belediyelerinde "Çocuk haklarını izleme ve gözetme komisyonu" kurulması için kanun...

TBMM (AA) - CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, büyükşehir belediyelerinde "Çocuk haklarını izleme ve gözetme komisyonu" kurulması için kanun teklifi verdi.

Çakırözer'in TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifi, Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda değişiklik yapıyor.

Teklif, büyükşehir belediyelerindeki ihtisas komisyonları arasına, çocuk haklarını izleme ve gözetme komisyonu olarak yeni bir komisyon ekliyor.

Teklifin gerekçesinde, çocuk haklarının, yasal, ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavram olduğu vurgulandı.

Anayasada, devletin çocuk ve gençler için alması gereken tedbirlerin yer aldığının anımsatıldığı gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Gerek taraf olunan uluslararası sözleşme ve anlaşmalar gerekse ilgili tüm mevzuatın uygulamasında yaşanan sorunlar ülkemizdeki çocuk hakları ihlallerinin sayısının artmasına neden olmaktadır. Çocuklara tanınan hakların geliştirilmesi ve yerel yönetimlerde uygulanabilirliği, bu haklara aykırı tutum ve davranışların gözetlenebilmesi amacıyla kanun teklifi hazırlanmıştır. Teklif ile, büyükşehir belediye meclisi bünyesinde çocuk haklarını izleme ve gözetme komisyonu kurulması olanağı sağlanarak, çocukların karşı karşıya bırakıldıkları sorunlara büyükşehir belediyelerinden başlamak üzere çözüm yollarının oluşturulması, gözetilmesi ve çocukların hakları konusunda farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.