Chp'den "Kaçırıldığı İddia Edilen 8 Kişi" İle İlgili Araştırma İstemi

Chp'den "Kaçırıldığı İddia Edilen 8 Kişi" İle İlgili Araştırma İstemi
TBMM (AA) - CHP, "kaçırıldığı iddia edilen 8 kişi" ile ilgili Meclis Araştırma komisyonu kurulmasını istedi.CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu...

TBMM (AA) - CHP, "kaçırıldığı iddia edilen 8 kişi" ile ilgili Meclis Araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, Ankara'da 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde 1, 15 Temmuz'dan sonra 7 kişinin kaçırıldığı belirtildi.

Kaçırılma yöntemi benzerlik taşıyan bu kişilerden bir daha haber alınamadığı ifade edilen gerekçede, "Kaybolan kişilerin yakınları, güvenlik güçlerine güvenlik kamerası kayıtlarını verdikleri, kaçırılma olayının tanıklarını bildirdikleri buna karşın yetkili mercilerin bu olayların üzerine gitmekte isteksiz davrandıkları iddia edilmektedir." görüşü savunuldu.

Art arda yaşanan kaçırılma olaylarının, İnsan Hakları İzleme Örgütünün gündeminde olduğu ve uluslararası internet sitelerinde de yer aldığına değinilen gerekçede, kaçırılma olaylarının biçiminin, kaçırılan kişilerin akıbeti hakkında bilgi edinilememesinin, olayla ilgili varsa örgüt ya da diğer bağlantıların ortaya çıkartılamamasının vatandaşlar arasında tedirginlik ve korkuya neden olduğu anlatıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.