CHP'den Kilis'e atılan roketler için genel görüşme talebi

CHP'den Kilis'e atılan roketler için genel görüşme talebi
TBMM (AA) - CHP, Suriye’nin DAEŞ kontrolündeki bölgelerinden Kilis'e roket atılmasıyla ilgili Meclis'te genel görüşme açılmasını istedi.CHP Grup...

TBMM (AA) - CHP, Suriye’nin DAEŞ kontrolündeki bölgelerinden Kilis'e roket atılmasıyla ilgili Meclis'te genel görüşme açılmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan genel görüşme önergesinin gerekçesinde, Suriye’nin DAEŞ terör örgütü kontrolündeki bölgelerinden Türkiye’ye yönelik silahlı saldırılar gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu kapsamda özellikle Kilis'in hedef olduğunun ifade edildiği gerekçede, Kilis’e bu yıl gerçekleştirilen 40'ı aşkın roketli saldırıların, özellikle 7-21 Nisan 2016 tarihlerinde giderek arttığı vurgulandı.

Gerekçede, "Suriye’nin IŞİD kontrolündeki bölgelerinden Kilis'e yönelik gerçekleştirilen roketli saldırılara ilişkin parlamentonun bilgilendirilmesi, alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi ve konunun tüm hatlarıyla görüşülmesi için genel görüşme açılmasını teklif ederiz." denildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.