CHP'den Tören Yeri Protestosu

CHP'den Tören Yeri Protestosu
Konya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nde çelenk sunma töreni, Anıt Alanı'ndaki Atatürk Anıt'ının restorasyon çalışması nedeniyle okul bahçesinde yapıldı.

Konya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nde çelenk sunma töreni, Anıt Alanı'ndaki Atatürk Anıt'nın restorasyon çalışması nedeniyle okul bahçesinde yapıldı. Bu duruma tepki gösteren CHP Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Yeniyol, "Tören dar bir alanda yapılıyor. Anıt 3 aydır kapalı" dedi.

Konya'da 23 Nisan Ulusal Egemen ve Çocuk Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü için kutlama törenleri düzenlendi. Daha önce törenlerin yapıldığı Anıt Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın restorasyon çalışmaları devam etmesi nedeniyle ilk tören Konya Lisesi bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.

CHP'DEN TÖREN YERİ TEPKİSİ

Törende İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, anıta çelenk sundu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenin bitmesinin ardından CHP Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Yeniyol, törenin okul bahçesinde düzenlenmesine ve Atatürk Anıt'ındaki restorasyon çalışmasının bitirilememesine tepki gösterdi.

Törenin okul bahçesi nedeniyle dar bir alanda yapıldığını belirten Yeniyol, "23 Nisan'da Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet böyle mi olacaktı. Anıt 3 aydır kapalı. Sayın Vali'yi uyarıyorum. Atatürk'e bu kadar düşmanlık niye. Atatürk'ü kafes içine kim alabilir. Bu anlayışı şiddetle kınıyorum."dedi. Bir görevli ise okulda basın açıklamasının yasak olduğunu belirterek Yeniyol'a tepki gösterdi. Yeniyol da, "Bu okulda

Atatürk'ün okulu. Atatürk bu okulu da kurdu" dedikten sonra alandan ayrıldı.

MAYIS AYINDA RESTORASYON TAMAMLANACAK 

Atatürk Anıtı'ndaki restorasyon çalışmasının ise anıtın yıpranmasından dolayı kapanan İl Özel İdaresi tarafından 21 Şubat günü ihaleye çıkarıldığı ve alan firmanın da 27 Mayıs'a kadar çalışmaları tamamlayacağı öğrenildi.

Tören, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan kutlama programıyla devam edecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.