Chp'li Budak, Turizm İstatistiklerini Değerlendirdi

Chp'li Budak, Turizm İstatistiklerini Değerlendirdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:- "2017'de de Antalya için ne yazık ki olumsuz sinyaller geliyor. Mart ayında bir toparlanma beklenirken tam tersine Antalya’da kayıp rakamları daha da büyüdü"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "2017'de de Antalya için ne yazık ki olumsuz sinyaller geliyor. Mart ayında bir toparlanma beklenirken tam tersine Antalya’da kayıp rakamları daha da büyüdü." ifadesini kullandı.

Budak, yazılı açıklama yaparak Kültür ve Turizm Bakanlığının ocak-şubat dönemi turizm istatistiklerini değerlendirdi.

Turizmdeki gerilemenin Şubat 2017'de de devam ettiğini, geçen yıla göre yüzde 6,5'lik kayıp oluştuğunu belirten Budak, başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısındaki gerilemenin ise yüzde 25-30 aralığında devam ettiğini bildirdi.

Türkiye'nin olgunlaşmış Avrupa pazarını kaybettiğini ileri süren Budak, şunları kaydetti:

"Bir yandan Türkiye'deki uluslararası şirketlerin CEO'larıyla imaj kampanyası yürütülüyor ama diğer yandan Türkiye algısını dibe vurduracak adımlar atılıyor. 2016'da Antalya 4,7 milyon turist kaybetti. 2017'de de Antalya için ne yazık ki olumsuz sinyaller geliyor. Mart ayında bir toparlanma beklenirken tam tersine Antalya’da kayıp rakamları daha da büyüdü. Sayın Çavuşoğlu ne yazık ki ulusal çıkarları değil, partisinin çıkarlarını koruma amaçlı politikalara yöneldi ve Türkiye dış politikada ağır hasarlar aldı. Referandum endeksli gerilim politikasıyla Türkiye'yi tüm Avrupa ile kavgalı duruma düşürdü. Turizmde ana pazar olan Avrupa pazarında Türkiye’nin itibarı yerle bir. Neyin pahasına yapıldı bu kavgalar? Türkiye kaybediyor, turizmin başkenti Antalyalı Dışişleri Bakanı, bozduğu ikili ilişkileri düzeltmek yerine içeride ve dışarıda hala provokasyon peşinde, gerilim peşinde. Antalya'yı kısır hesaplara kurban ediyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.